ZAŠTO MRZIM ŽARKOVO I ZAŠTO ĆU GA UVEK MRZETI: Priča ove devojke digla je Žarkovo na noge! (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

BUdimo ljudi, a ne žarkovci!

ZAŠTO MRZIM ŽARKOVO I ZAŠTO ĆU GA UVEK MRZETI: Priča ove devojke digla je Žarkovo na noge! (FOTO)

Žarkovo mi se gadilo i pre kašikara, pljački i ubistva koji su od ovog predgrađa napravili srpski Bronks!
Objavljeno: 16:11h

Rođena sam na granici između Ceraka i Žarkova, odrasla sam sa Žarkovcima, išla u školu sa njima i upravo iz tih razloga ih i "zamrzela". Previše dobro poznajem taj mentalitet, da bi bila ravnodušna.

Uopšte neću pominjati nemile događaje raznih kašikara, bombi i barikadiranja u zgrade jer je to ovde postala svakodnevnica. Problem je nešto dublji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Dragana Udovičić

Starosedeoci su naselili Žarkovo još pre 150 godina i ostali su na istom nivou kao i tada. Oni jednostavno nisu naučili kako da idu u korak sa vremenom.

U Žarkovu ćete zateći stare kuće od cigli, jer se štekare da stave fasadu, a konstantno vuku po 5 kesa dnevno iz jednog od dva Maksija koji tamo postoje.

A što vole da jedu! To su ručkovi, skupovi, prasetina, jagnjetina, proslave, preslave, oni ljudi slave i Žarkovačku slavu "Spasovdan" kao svoju, po 3 dana. Nikad neću zaboraviti kad mi se jedan Žarkovac pohvalio kako je "pokopao" osobu sa kojom se zakačio.

- On meni nešto da kaže, pa ja jedem pečenje za doručak bre, ko je bre on, šta je on?

Pala sam mrtva, to je bilo to, potop, kraj. I to je bio trenutak kada sam shvatila da nemam predrasude, već da ih previše dobro poznajem.

Nije problem u seljačkom mentalitetu, već u tome da oni to ne priznaju. Udaljeni su na oko 20 minuta od centra grada, a veći su "seljaci" od onih iz duboke unutrašnjosti naše divne Srbije. Stvar je u mentalitetu. Zato ih i zovu "Žarkovci" i "Žarkovke", a to ih verujte mi na reč, posebno izluđuje.

NAJLUĐE SVADBE U SRBIJI! Svatovi na belom, brdo znojem lepljenih deviza i traktor kao podijum! (VIDEO)

Išla sam u školu okružena "Đorđevićima", "Nastićevima" i drugim tipičnim žarkovačkim prezimenima, a tako ćete ih najbolje provaliti čak i da ih sretnete na Halkidikiju, a velike su šanse da hoćete. Kreću se u čoporu, ne troše ni evro, već nose ful opremu na plažu. Pečeno pile, tanjire, petoro i više dece, bez toga ništa. Oni ne funkcionišu kao pojedinci, već se snalaze isključivo u čoporima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.