7 jezivih načina na koje gradske vlasti kontrolišu naše ponašanje i naš um! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Giphy

Batine, novčane kazne, nadzor

7 jezivih načina na koje gradske vlasti kontrolišu naše ponašanje i naš um! (FOTO) (VIDEO)

Mislite da kontrolišete svaki apekt svog života? Pričitajte ovaj tekst i razmislite ponovo!
Objavljeno: 10:04h

Bus plus kontrolori

Pošto jedna vožnja gradskim prevozom u Beogradu košta kao 200 grama šunke na akciji u prodavnici, mnogi putnici koriste mogućnost švercovanja i uštede, pa je uvođenje novih oblika kontrolora dovelo do gomile incidentnih situacija u kojima je neretko reagovala i interventna ekipa policije. Oni koji nisu imali ni posao, ni veliko obrazovanje, videli su sjajnu šansu da kao pripadnici ove službe konačno uspeju u životu, i mnogima je to i pošlo za rukom, a našli su se i na Jutjub klipovima.

Mogućnost da građani drukaju komšije za apsolutno bilo šta što se tiče poreske inspekcije.

foto: Printskrin/purs.gov.rs

Poreska uprava pokušava u poslednjih nekoliko nedelja da natera građane Srbije da prijave komšije koje izdaju stanove a ne plaćaju porez.

To može da se uradi putem sajta Poreski alarm, a ako imate komšiju kog mrzite i za koga znate da nešto petlja sa bilo kojim plaćanjem poreza, ovo je idealna internet adresa za vas.

Prinudni izvršitelji

Do pojave ove poslednje faze brutalnog neoliberalnog kapitalizma, prosečni srpski domaćin je u doba krize mogao na nekoliko načina da "zavrne" državu i ne plati joj neki račun za dug za komunalije ili nešto drugo. Od prošle godine, i to je ukinuto, pa će vas sada ta novouvedena represivna stvorenja koja se odazivaju privatni izvršitelji prvo verbalno, a potom i fizički maltretirati i prisilno vam naplatiti svaku paru ako slučajno dugujete.

Kontrolisani štrajkovi

Možete da štrajkujete do mile volje ukoliko taj protest baš ne zabode oči ili zasmeta vlastima. Na srpskom: da kampuješ ispred Vlade Srbije možeš, da zoveš medije i žališ se celom svetu na neku nepravdu - možeš, da dođeš traktorom ispred Skupštine Srbije ili blokiraš auto-put, ni u ludilu ne možeš.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.