7 jezivih načina na koje gradske vlasti kontrolišu naše ponašanje i naš um! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Giphy

Batine, novčane kazne, nadzor

7 jezivih načina na koje gradske vlasti kontrolišu naše ponašanje i naš um! (FOTO) (VIDEO)

Mislite da kontrolišete svaki apekt svog života? Pričitajte ovaj tekst i razmislite ponovo!
Objavljeno: 10:04h

Da li se možda osećate kao gospodar svog života i okoline u kojoj obitavate? Razmislite ponovo. Vlasti se možda samo poigravaju sa vašim umom i možda žele samo da se tako osećate.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

A mi vas podsećamo i zašto.

Ukoliko imate još neki primer, slobodno ga nam pošaljite u komentarima!

Komunalna policija

Ubedljivo najomraženija državna služba koja umesto da se bavi svojim poslom, ratuje sa prodavnicama lubenica. Prepoznatljivi po tome što iskusno izbegavaju "budžovane", a obožavaju da oglobe sirotinju.

Parking servis

Jedna od najomiljenih firmi za zapošljavanje, a najnepopularnijih za poslovanje. Razlozi za to su više nego očigledni, prvi je da su plate u ovoj službi jedne od najvećih od državnih službi, a drugi da za samo sat vremena parkiranja vašeg ljubimca na javnoj površini koja je pod njihovom kontrolom platite od 57 dinara do 75 dinara, dok istu tu "uslugu" u bilo kom drugom delu ne platite ili plaćate po smešnim cenama.

Video kamere za nadzor

Ima ih svuda i službama bezbednosti su umnogome olakšale posao za pronalaženje svega i svačega. Sami policajci kažu da je njihovo praćenje mnogo zanimljivije od bilo kog rijalitija na Pinku i Hepiju. Živi dokaz za to su carevi iz Mirijeva koji su iskusili svu gorčinu njihove upotrebe u kasnim večernjim satima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.