Beogradski junak: O hrabrom vozaču GSP- a bruji ceo grad, a evo i zašto!
Foto: Nebojša Mandić

PUtnici, čuvajte svoje novčanike

Beogradski junak: O hrabrom vozaču GSP- a bruji ceo grad, a evo i zašto!

- Pljačke se dešavaju non-stop i zato mi ovaj razglas dobro dođe. Tri grupe džeparoša operišu na liniji 31 - kaže Živanović. Za deset godina, koliko je na ovoj liniji, dobro je proučio i izgled džeparoša, i njihove metode
Objavljeno:
foto: Nebojša Mandić

Za deset godina, koliko je na ovoj liniji, dobro je proučio i izgled džeparoša, i njihove metode.

- Ulaze samo kada je autobus pun, jer se tada ni na kamerama ne vidi šta putnici rade. Pljačkaju pri ulasku i izlasku iz vozila, mahom starije ljude. Na primer, jedan od njih se pribije uz neku gospođu i viče na nju da se ne gura, a drugi joj uzima novčanik iz tašne. Taj drugi uvek u ruci nosi neku majicu ili duksericu, kojom prekrije tašnu, pa ako žena slučajno i pogleda dole, vidi samo njegovu majicu, a ne i ruku u torbi - opisuje Aleksandar, koji se u svojoj karijeri nagledao takvih slučaja.

Hrabrost nije bez cene, pa je Aleksandar imao i neprijatnih situacija.

- Jednom, nakon što sam preko razglasa obavestio putnike da paze na svoje vrednosti, sačekali su me kad sam završio smenu. Prišla su dvojica i počela da prete: „Šta ti upozoravaš ljude, šta te se to tiče!“, a ja im kažem: "Zar mi svi ovde crnčimo i sa mukom zarađujemo platu, a samo se vi našli pametni". Tad su igrom slučaja naišla dva moja druga i oni su se razbežali, ali svejedno, ne plašim ih se - kaže Aleksandar, koga putnici često otpozdravljaju sa "svaka čast na petlji!".

foto: Nebojša Mandić

Pratio ih dok nisu bacili dokumenta

Njegova hrabrost ne završava se samo na otkrivanju pljačkaša, pa je jednom prilikom odlučio da ih prati.

- Kolega me je zamenio kod Dušanovačke pošte, baš gde su oni izašli, i ja sam krenuo za njima, ne bih li se uverio da su džeparoši. Video sam ih kako vade novac, a novčanik bacaju u stranu. Sačekao sam da odu, uzeo novčanik i preko službe 988 pronašao vlasnicu - bar da vratim dokumenta, skupo je da se ponovo vade - sleže ramenima ovaj pošteni čovek.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.