Ukrali su mu mobilni, krenuo je po njega, a nije ni slutio šta će mu se desiti kada ga nađe!(FOTO) (VIDEO)
Foto: Facebook/Jeremy Cook

tragičan kraj

Ukrali su mu mobilni, krenuo je po njega, a nije ni slutio šta će mu se desiti kada ga nađe!(FOTO) (VIDEO)

Kada je Džeremi Kuk izgubio svoj mobilni telefon u taksiju, imao je jednostavno rešenje - pratiti svoj telefon pomoću aplikacije koju imaju telefoni sa android operativnim sistemom
Objavljeno:

Išao je protiv zdravog razuma, i zahtevao da mu se telefon vrati. Nažalost, morao je da plati cenu.

Aplikacija za praćenje je uradila upravo ono što je trebalo da uradi. On i njegova sestra su ubrzo pronašli lokaciju ucrtanu na mapi. Kada su stigli, Džeremi je ugledao tri muškarca koja su pronašla njegov telefon.

Oni su pokušali da pobegnu, ali je Kuk pritrčao njihovom automobilu sa strane. Odjednom, začula se pucnjava, a mladić je pogođen i ubijen.

Ubrzo nakon toga, mediji su počeli upozoravati javnost o opasnostima koje vas mogu zadesiti ukoliko sami želite da pratite svoj uređaj na način na koji je Džeremi to uradio.

Vlasti su pokušavale da uhvate ljude odgovorne za Kukovu smrt. Samo nekoliko nedelja kasnije, mladić po imenu Muhab Sultanali Sultan udavio se u reci Ridu dok je bežao od policije. Ispostavilo se da je on bio umešan u ubistvo.

Nakon toga se drugi napadač, Mohamed Ibrahim Sail, predao vlastima nakon što je ispisana poternica za njim.

U međuvremenu, dok su vlasti tražile i trećeg napadača koji je imao veze sa Kukovim ubistvom, njegova smrt služila je kao podsetnik civilima da ne preuzimaju stvar u svoje ruke.

Tužno je što je Džeremi dao svoj život zbog izgubljenog telefona. Ukoliko vam se ovako nešto desi, prijavite policiji ili jednostavno kupite novi telefon, jer nov telefon možete dobiti, a život je samo jedan.

(Espreso.co.rs/ dailymail.co.uk)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.