BIO JE OPSEDNUT SVOJOM ROĐAKOM, A KAD SE UBILA, POLUDEO JE: Hitler nakon nje nije bio isti! (FOTO)
Foto: Profimedia

BOLESNA LJUBAV!

BIO JE OPSEDNUT SVOJOM ROĐAKOM, A KAD SE UBILA, POLUDEO JE: Hitler nakon nje nije bio isti! (FOTO)

Najgori dan u Hitlerovom životu bio je 18. septembar 1931. godine kad je izgubio svoju prvu i jedinu pravu ljubav. Izgubio je svoju Geli, za kojom je bio lud, a ona se ubila u stanu u Minhenu kad je imala samo 23 godine

Objavljeno:

"Divlje dete" koje ga je očaralo!

Vrlo brzo je od brižnog i zaštitnički nastrojenog ujaka prerastao u sveprisutnog, ljubomornog ljubavnika. Ona ga je ubrzo počela da ga prati u društvenim prilikama, a to je bila posebna povlastica koja se drugim ženama vrlo retko pružala.

- Hitler se odjednom našao među nama, a ja se ne sećam kad sam ga video toliko srećnog. Kad nam je predstavio svoju sestričinu u njegovom se glasu jasno čula mešavina ponosa i nežnosti. Devojka koja je stajala uz Hitlera bila je srednje građe, imala je tamnu talasastu kosu i živahne smeđe oči. Obli obrazi zarumeneli su se od nelagode kad je u Hitlerovom društvu ušla u prostoriju sluteći kako su svi iznenađeni - navodi Angela Lambert u svojoj knjizi "Izgubljeni život Eve Braun: Hitlerov odnos sa nećakinjom Geli".

foto: Profimedia

Hitler je prvi put bio zaljubljen i to sasvim neprikladno, strastveno, tako da je to zbunjivalo i njega i sve oko njega. U Geline osećaje je bilo teže proniknuti.

Ona je javno pokazivala koliko ga drži u šaci, ali se opirala njegovim pokušajima da ograniči njenu slobodu. Hitler se suočio s osobom kojom nije mogao da dominira, ni naredbama ni poklonima, čak ni zatvaranjem. Uprkos vlastitoj prirodi, Hitler je osećao da ga to "divlje dete" očarava, dok je njen otpor u njemu izazivao bes.

Njoj su trebali sloboda i zabava, očijukanje i ples, odlasci u bioskop, cigarete i alkohol, zgodani mladići.

Nije joj dao "da diše"!

Jedina ozbiljna ljubavna veza koju je Geli uspela da ostvari je bila ona s 11 godina starijim Hitlerovim vozačem Emilom. Vezu su na početku krili, a čak su se i verili u jednom trenutku.

foto: Profimedia

Kad je Hitler saznao za vezu podivljao je i otpustio vozača. Vratio ga je kasnije na posao, ali između dvoje bivših ljubavnika prekinute su sve veze, piše avaz.ba.

Zaljubila se Geli kratko i u nekog jevrejskog umetnika, ali i tu je vezu Hitler onemogućio. Dan pre smrti Geli i Hitler su se strašno posvađali. Ona je želela da ode u Beč kako bi učila pevanje, a Hitler joj je zabranio.

Tada je otišao na skup u Nirnbergu i posle toga je više nikad nije video.

Nakon Geline smrti Hitler je počeo intenzivno da se viđa sa Evom Braun iako je upoznao još 1929. godine.

Hitler je kasnije izjavio da je Geli bila jedina žena koju je ikada voleo. Pištolj kojim se ubio na kraju rata bio je onaj isti pištolj koji je skončao život njegove voljene Geli.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.