BIO JE OPSEDNUT SVOJOM ROĐAKOM, A KAD SE UBILA, POLUDEO JE: Hitler nakon nje nije bio isti! (FOTO)
Foto: Profimedia

BOLESNA LJUBAV!

BIO JE OPSEDNUT SVOJOM ROĐAKOM, A KAD SE UBILA, POLUDEO JE: Hitler nakon nje nije bio isti! (FOTO)

Najgori dan u Hitlerovom životu bio je 18. septembar 1931. godine kad je izgubio svoju prvu i jedinu pravu ljubav. Izgubio je svoju Geli, za kojom je bio lud, a ona se ubila u stanu u Minhenu kad je imala samo 23 godine

Objavljeno:

Angela Geli Raubal bila je ćerka Hitlerove polusestre Angele. Pronađena je mrtva u lokvi krvi u Hitlerovom stanu u Minhenu , a upucana je bila iz njegovog pištolja. Hitler koji je u to vreme bio na stranačkom skupu sve je prekinuo i odjurio u stan.

Prema nekim istoričarima Hitler je zaista iskreno voleo Geli, i njena smrt ga je duboko potresla i promenila u negativnom smislu.

CRNO MU SE PIŠE: Čitava Silikonska dolina ustala protiv Trumpa!

Policija je vrlo brzo zatvorila slučaj njene smrti bez istrage i autopsije. Prema službenoj verziji događaja, Geli je pisala pismo prijateljici kada je prislonila pištolj na prsa i potegnula obarač. Njeno telo je odmah prevezeno van zemlje i sahranjena je u Beču. Zvanični izveštaj za javnost je bio da je smrt bila nesrećan slučaj u igri pištoljem.

Hitler pao u depresiju, hteo da se ubije!

foto: Profimedia

Hitler nije prisustvovao sahrani. Austrijska vlada zabranila mu je ulazak u zemlju, a i njegovo psihičko stanje tih dana, bilo je toliko loše da ništa nije jeo, govorio, niti je spavao.

Pao je u tešku depresiju, čak je hteo i da se ubije. Nakon nekog vremena ipak je otišao na njen grob. Austrijske vlasti odobrile su mu 24-satno zadržavanje u zemlji.

- Tako... a sad počinje boj, boj koji mora biti okrunjen uspehom - navodno je izjavio Hitler nakon odlaska s groblja.

Samo 16 meseci kasnije Hitler je postao apsolutni vladar Nemačke. Ime Geli Rubal je postalo tabu tema. Niko je više nije smeo da je pomene.

- Gelina smrt je na Hitlera delovala razorno. Nakon toga promenio se njegov odnos prema drugim ljudima - kazao je Gering na suđenju u Nirnbergu.

Hajnrih Hofman, Hitlerov službeni fotograf izjavio je da je Gelina smrt bila trenutak kad je seme nečovečnosti počelo rasti u Hitleru.

foto: Profimedia

Nije bila lepa, ali je bila šarmantna i koketna Hitlerova "princeza"!

Geli Raubal je bila prva i jedina prava ljubav Adolfa Hitlera. Oslovljavala ga je sa "ujak Alf", a ujak je od prvog susreta bio patološki opsednut. Ona je bila njegov anđeo, zvao je "princeza". Navodno su bili ljubavnici iako za to nema dokaza, pa je moguće da su to bila samo nagađanja političkih protivnika.

Geli nije bila posebno lepa, ali je bila živahna, šarmantna i koketna mlada devojka.

Budući da je sam bio neoženjen Hitler je polusestru Angelu postavio za glavnu ženu koja je vodila njegovo domaćinstvo. Ona je sa sobom povela tad 18-godišnju čerku Angelu koju su svi zvali Geli, rođenu 1908.

Angelu je posle postavio i za kućepaziteljsku njegove poznate kuće za odmor u Berhtesgadenu. Geli je, u dobi od 21 godinu, došla da živi s ujakom u njegov stan u Minhenu. Započela je studije medicine tada. Iako je u Minhen došla kako bi studirala, nije se posebno trudila oko studija i većinu je vremena provodila družeći se sa ujakom. Vrlo brzo su se javile priče o incestnoj vezi njih dvoje.

foto: Wikipedia / Bundesarchiv, Bild 183-2004-1202-504 / CC-BY-SA 3.0
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.