OGLASIO SE I MAKRON NAKON SMRTI MITERANA: Evo šta je imao da KAŽE O NJEMU
Frederik Miteran, Foto: EPA/BRUNO BEBERT

Francuska

OGLASIO SE I MAKRON NAKON SMRTI MITERANA: Evo šta je imao da KAŽE O NJEMU

Jelisejska palata saopštila je da predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit "izražavaju zahvalnost vernom državnom pregaocu i pripovedaču sa hiljadu lica"

Objavljeno:

Frederik Miteran, bivši ministar kulture i komunikacija u vladi francuskog premijera Fransoa Filona, direktor Francuske akademije u Rimu, pisac i publicista i sinovac bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana, preminuo je u 76. godini, posle teške bolesti, objavili su francuski mediji.

Jelisejska palata saopštila je da predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit "izražavaju zahvalnost vernom državnom pregaocu i pripovedaču sa hiljadu lica", prenosi BFM TV.

Emanuel Makron
Emanuel Makronfoto: EPA-EFE/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT

Predsednik Francuske i njegova supruga odali su počast Frederiku Miteranu, hvaleći njegovu strast za pripovedanjem i posvećenost promovisanju francuskog kulturnog nasleđa.

"Predsednik Republike i njegova supruga pozdravljaju ovog slugu države i velikog pripovedača, koji je umeo da oživi maštu koja nas definiše i povezuje", navedeno je u saopštenju za javnost Jelisejske palate.

Bonus video:

Bonus video:

01:52

UPOZORENJE DIREKTORA CIA: OVA GODINA ĆE BITI KOBNA ZA UKRAJINU OSIM U JEDNOM SLUČAJU! Koprivica: Makron je dobio nalog iz SAD

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.