Život Marin Le Pen: Uvek vezan za politiku, traume od bombe i Plejboja!
Foto: Reuters

buran život

Život Marin Le Pen: Uvek vezan za politiku, traume od bombe i Plejboja!

Mnogi tvrde da velikog uspeha Marin Le Pen uopšte ne bi bilo da nije upoznala Floriana Filipota. Upoznao ih je zajednički prijatelj 2009. godine, a oboje taj susret opisuju kao “političku ljubav na prvi pogled”
Objavljeno:

Marin je tada imala 33 godine. Usprkos atmosferi linča koja je vladala ulicama francuskih gradova, ona je izašla pred kamere i na televiziji branila oca koji ni tada nije prezao od rasističkih i antisemitskih ispada. Njeni biografi kažu da je upravo tada odlučila potpuno da promenii stranku čije je vođstvo preuzela 2011. godine uz očev blagoslov. Ali pokazalo se da on ne odustaje od svoje nezgodne retorike. Nakon njegovog televizijskog nastupa u aprilu 2015. kada je kazao da je holokaust samo činjenica vezana za Drugi svetski rat, ona je pokrenula proces kojim ga je izbacila iz stranke koju je osnovao i izgradio. Posle je navela da joj je to bio jedan od najtežih i najbolnijih trenutaka u životu. No upravo taj potez omogućio joj je da reformiše stranku i učini je umerenijom i prihvatljivijom.

foto: Reuters / Jacky Naegelen

Mnogi tvrde da velikog uspeha Marin Le Pen uopšte ne bi bilo da nije upoznala Floriana Filipota. Upoznao ih je zajednički prijatelj 2009. godine, a oboje taj susret opisuju kao “političku ljubav na prvi pogled”. Filipot je tada imao 27 godina, vrhunsko političko obrazovanje i golemu političku kreativnost. Postao je njen glavni savetnik i čovek koji joj je pomogao da polako menja imidž Nacionalnog fronta. Njegova glavna zamisao bila je da otkloni rasistički imidž koji je stranka imala i da je učini desnom strankom koja nije nacionalistička, već patriotska koja suverenost stavlja na prvo mesto. I samoj Marin Le Pen, koju su mnogi smatrali intelektualno nesigurnom, on je dao sigurnost i pomogao joj da u prvi plan gurne svoju osobnost, a ne politički program stranke. Samoj stranci dao je čvrstu strukturu koju nije imala.

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.