Život Marin Le Pen: Uvek vezan za politiku, traume od bombe i Plejboja!
Foto: Reuters

buran život

Život Marin Le Pen: Uvek vezan za politiku, traume od bombe i Plejboja!

Mnogi tvrde da velikog uspeha Marin Le Pen uopšte ne bi bilo da nije upoznala Floriana Filipota. Upoznao ih je zajednički prijatelj 2009. godine, a oboje taj susret opisuju kao “političku ljubav na prvi pogled”
Objavljeno:

Život Marin Le Pen od najranijeg detinjstva bio je vezan za politiku i Nacionalni front koju je vodio njen otac Žan-Mari, piše “Večernji list”.

Imala je samo osam godina kada je sa svoje dve starije sestre preživela napad bombom na njihov stan. Bomba je bila namenjena njenom ocu, a raznela je veći deo zgrade.

Marin je kasnije kazala da je nakon tog napada postala “politički svesna” i još jače vezana za oca. S njim se još čvršće povezala kada ih je 1984. napustila majka. Pjerin je pobegla s ljubavnikom. Kako bi napakostila suprugu, pozirala je golišava za “Plejboj”, što joj Marin nikada nije oprostila. Razvod je trajao tri godine i odigravao se pred očima javnosti, što je Marin udaljilo od majke koju nije videla 15 godina.

LE PEN JASNA: Hoću mirne odnose sa SAD i Rusijom, ali ko traži blagoslov od Merkelove taj NIJE ZDRAV! U stranku se učlanila u trenutku kada je napunila 18 godina, a od samoga početka bila je izrazito angažovana, no mnogi kažu da se sve do 2002. godine nije uspela izvući iz senke svog oca. Dvojica njenih bivših supruga bila su tesno vezana za Nacionalni front, kao i njen sadašnji partner Lui Aliot koji je trenutno potpredsednik stranke. Studirala je pravo u Parizu. Prvi posao kao advokat dobila je kod očevog prijatelja, a bavila se isključivo odbranama optuženih koji su bili pripadnici ekstremno desnih pokreta.

foto: Reuters

U jednom periodu bila je vrlo uspešna pro bono advokatica, no 1998. napušta posao i postaje profesionalna političarka. Te godine rodila je ćerku, a godinu potom blizance. Decu i svoj privatni život nastojala je držati što skrivenijim od javnosti. Francuska i svetska javnost pobliže su je upoznali 2002. godine nakon što je njen otac na predsedničkim izborima na iznenađenje svih uspeo da uđe u drugi krug.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.