DAJANA JE OVIM PITANJEM ŠOKIRALA CELU KRALJEVSKU PORODICU: Gledali je kao LUDAČU, sve se odigralo na veliki PRAZNIK
Princeza Dajana, Foto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

ŠTA MISLITE O OVOME?

DAJANA JE OVIM PITANJEM ŠOKIRALA CELU KRALJEVSKU PORODICU: Gledali je kao LUDAČU, sve se odigralo na veliki PRAZNIK

Ono što mnogi misle, ali se ne usuđuju da izgovore, princeza Dajana pitala je porodicu svog supruga usred ležernog razgovora na božićno veče

Objavljeno:

Za većinu je Božić odlična prilika da provedu vreme s porodicom, ali ima i onih kojima nije prijatno da provedu nekoliko dana s najbližim, piše Glossy.

U ovu drugu grupu svakako je spadala princeza Dajana, kojoj je svako obeležavanje praznika padalo teško. Kao i sve ostalo u britanskoj kraljevskoj porodici, Božić se planira vrlo pažljivo i do detalja i ima neke vrlo čudne tradicije.

Na primer, kraljica Elizabeta imala je običaj da insistira da svi izmere telesnu težinu kada tek stignu u Sandringem, gde porodica uvek slavi Božić, i pre nego što krenu kući da vide koliko su se ugojili tokom praznika. Za Dajanu, koja se borila s bulimijom, bila je to još jedna tradicija koju bi radije preskočila.

Postoji mnogo priča o Dajaninom tužnom obeležavanju Božića, a poznato je da joj nisu rekli da jedni drugima daju šašave i jeftine poklone, pa je prvi put potrošila mnogo novca da svima kupi kašmirske džempere i dobila – navlaku za toalet-papir.

Ipak, sve je nekako funkcionisalo dok Dajana jedne godine nije postavila političko pitanje.

Princeza Dajana i Čarls
Princeza Dajana i Čarls foto: Profimedia

Kako je princeza Dajana uništila proslavu Božića kraljevskoj porodici samo jednim pitanjem?

U biografiji Dajane od Velsa koju je 1992. objavio Endru Morton "Dajana: Njena istinita priča" navodi se da je princeza jednom prilikom na ovakvom porodičnom skupu dovela u pitanje relevantnost kraljevske porodice. Kako on tvrdi, Dajana je pitala:

– Da li će članovi kraljevske porodice ostati relevantni u federalnoj Evropi?

Svi su bili šokirani, tvrdi on.

– Kraljica, princ Čarls i ostatak porodice gledali su je kao da je luda i nastavili svoj razgovor o tome ko je ubio poslednjeg fazana tog dana, što je bila tema večeri – piše Morton.

Kraljevski biograf istakao je i da to pitanje nije spontano palo na pamet Dajani, već je posledica njenog ukorenjenog prezira prema monarhiji.

Tvrdio je da mu je Dajanin prijatelj rekao da je princeza verovala da je monarhija prevaziđena i irelavantna. Navodno princeza nije videla nikakav realan doprinos društvu zbog toga koliko je kraljevska porodica daleko od realnog života. Verovala je da će uticaj monarhije izbledeti ako ne zauzmu moderniji pristup.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Profimedia

Princeza Dajana se nikada nije osećala dobrodošlo za Božić

U svakom slučaju, Božić u Sandringemu i princeza Dajana nisu bili dobar spoj, a sve je bilo još komplikovanije kada su Čarlsove i njene preljube postale javna tajna. Nakon što su se rastali, Dajana je zbog sinova Vilijama i Harija još nekoliko puta prisustvovala obeležavanju praznika i, nimalo iznenađujuće, nije prošlo sjajno.

Navodno je ostajala sve kraće, preskakala ručak i žurila da provede praznike sa svojim prijateljima.

– Dajana se uopšte nije osećala dobrodošlo. Videla je koliko tenzije i nelagode izaziva njeno prisustvo. Pridruživala im se zbog dečaka, ali stvarno nije išlo – rekao je jedan Dajanin prijatelj kolumnisti Ričardu Keju.

Koliko je poznato, Dajana je poslednji Božić u svom životu provela – sama.

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.