ZNATE LI KAKO JE ČARLS ZAPROSIO PRINCEZU DAJANU? Bilo je toliko RAZOČARAVAJUĆE da je od neverice PRASNULA U SMEH
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?

ZNATE LI KAKO JE ČARLS ZAPROSIO PRINCEZU DAJANU? Bilo je toliko RAZOČARAVAJUĆE da je od neverice PRASNULA U SMEH

Umesto da učini da joj zaigra srce, Čarls je učinio da buduća princeza prasne u smeh

Objavljeno:

Kada se spomene veridba u kraljevskoj porodici obično svi zamišljaju neko romantično mesto koje odiše elegancijom, pod prekriven laticama ruža, muziku, piće i slične stvari. Ipak, čini se da u slučaju Dajane i Čarlsa to baš i nije bio slučaj, piše Glossy.

Sve u njihovom zajedničkom životu, počev od veridbe, pa do trenutka kada je ona tragično nastradala je bilo neobično.

Sadašnji kralj, a tada princ Čarls svoju izabranicu zaprosio je u dečijoj sobi u zamku Vindzor.

Pre nego što su se princ Čarls i ledi Dajana Spenser verili početkom 1981. godine sreli su se samo 13 puta. I svi su očekivali da će to biti veridba za pamćenje, a zapravo je bila - ispod svakog proseka.

Kao su strani mediji preneli, način na koji je on zaprosio buduću princezu bio je toliko razočaravajući da je i ona sama pomislila da se šali, pa je prasnula u smeh.

Dajana, koja je tada imala samo 19 godina, nije imala pojma kada je tog dana stigla u zamak Vindzor da će joj budući kralj (32) predložiti brak. Po njenom dolasku, Čarls joj je rekao da mu je mnogo nedostajala, a potom je odveo u svoju dečiju sobu u zamku Vindzor da joj postavi to važno pitanje.

- Navodno, baš to mesto je odabrao jer je dečija soba kao dom - kaže Ingrid Sjuard, urednica časopisa Majesti Magazine, govoreći o dokumentarcu Čarls i Di: Istina iza njihovog venčanja.

Nakon što je on zatražio njenu ruku, Dajana je prsnula u smeh.

Princeza Dajana
Princeza Dajana foto: Profimedia

- Mislim da su to bilo zbog toga što je bila veoma iznenađena i nervozna. Nije mislila da je to najromantičnija ponuda, ali je rekla da će razmisliti o tome - navodi se u izlaganju Ingrid Stjuart.

U kasnijem intervjuu, Dajana je otkrila više detalja o Čarlsovom predlogu.

- Rekao je 'Da li shvataš da ćeš jednog dana biti kraljica?' A ja sam rekla 'Toliko te volim, toliko te volim'.

Princeza Dajana i Čarls na venčanju
Princeza Dajana i Čarls na venčanju foto: Profimedia

Kraljevski biograf Kristofer Vilson rekao je da Dajana nije imala pojma da on razmišlja o veridbi. Čarls je, u to vreme već bio u svojim ranim tridesetim godinama, i porodica je vršila sve veći pritisak da se skrasi. Oni su najviše brinuli o tome da to bude neko ko će moći da rodi prestolonaslednika.

- Princ Čarls je nije podigao u naručje i zagrlio ili uradio bilo šta od stvari koje bismo mogli da uradimo kada predložimo brak onom koga volimo - rekla je Ingrid.

- Pozvao je svoju mamu, samo da bi rekao 'Evo, uradio sam to sada. Zamolila si me da se venčam sa nekim, i ja sam na putu ka tome.

On je samo zapravo uradio ono što su svi oni toliko želeli, dok mu je u glavi i dalje bila samo jedna žena - Kamila Parker.

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.