ZEMLJOTRES U BELOJ KUĆI: Pad čoveka koji je doveo Trampa na vlast
Foto: Reuters

Stiv Benon gubi bitku

ZEMLJOTRES U BELOJ KUĆI: Pad čoveka koji je doveo Trampa na vlast

- Ja sam svoj sopstveni strateg, a Benon je samo momak koji radi za mene - rekao je Tramp i poslao jezivo glasnu i jasnu poruku svom političkom savetniku
Objavljeno: 08:09h

On nije shvatio ko je u stvari Tramp. Trampove naklonosti se menjaju. Njegova pažnja nije stalna. Njegov kompas je popularnost, a ne bilo koja fiksirana filozofija, sigurno ne razdvojna vrsta populizma i nacionalizma koju je Benon pokušao da nametne. Benon je insistirao na ideologiji, a Trampu je više stalo do aplauza, a ono što stvara aplauz na mitinzima za vreme kampanje nije isto to što ga održava kad ste u stvari na vlasti.

Benon je iz gluposti ušao u bitku sa Džeredom Kušnerom, bitku za koju je bilo sigurno da će je izgubiti, i to ne samo jer je Kušner deo porodice. Imajte u vidu Trampovu opsesiju izgledom, i onda mi recite ko ima prednost: tip koji izgleda kao otelotvorena buvlja pijaca ili momak koji izgleda spreman da pozira za modni magazin?

Benon je još uvek na funkciji, i Tramp može da ga zadrži na njoj, jer, iako je bio smetnja unutar Bele kuće, on može biti pravi nitroglicerin van nje. On komanduje sledbenicima na desnici. On kontroliše Breitbart News. Ima načina da se osveti. Takođe, i svetio se, u prošlosti.

foto: Reuters

Ali teško je zamisliti da će se ikad više ponovo popeti do toliko jakog statusa kakav je imao; drugi su sada popunili taj prostor. Super Džared leti visoko. Heri Kon, direktor Nacionalnog ekonomskog saveta, širi svoja krila.

A "Tramp ima novog omiljenog Stiva", prema naslovu u Politiku u četvrtak. Priča ispod njega bavi se usponom Benonovog zamenika, Stivena Milera, koji se "pajtao" sa Kušnerom i, prema Politiku", žalio da je "Benon pokušao da prisvoji previše Trampovog uspeha".

Današnji Stiv shvata gde je jučerašnji Stiv pogrešio. On razume da, ako želiš da budeš Svengali (manipulator), moraš igrati sikofanta. Ova uloga je bila van Benonovog domašaja. On nikad nije imao šansu."

(Espreso.co.rs/Njujork Tajms)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.