NA DANAŠNJI DAN JE DAJANA POGINULA: Ovo su njeni POSLEDNJI SATI, zbog JEDNOG se veruje da je PREDOSETILA SVOJU SMRT
Princeza Dajana, Foto: Espreso, Profimedia

NAPUSTILA NAS JE PRE TAČNO 26 GODINA

NA DANAŠNJI DAN JE DAJANA POGINULA: Ovo su njeni POSLEDNJI SATI, zbog JEDNOG se veruje da je PREDOSETILA SVOJU SMRT

U nastavku pročitajte kako im je, iz sata u sat, teklo vreme od elegantne večere u „Ricu", do katastrofe posle koje su prinčevi Hari i Vilijam ostali bez majke, a narod - bez svoje princeze.

Objavljeno:

Dajana Frensis Spenser, kasnije princeza od Velsa, preminula je na današnji dan u Parizu pre tačno 26 godina. Priča o njenom preranom odlasku u 36. godini dan-danas kod mnogih izaziva tugu, ali i ljutnju zbog pojedinih detalja koji čitavu dramu prate.

Ono što je javnost posebno potreslo je da se Dajana još tokom popodneva 31. avgusta 1997. požalila na „stanje s paparacima", osećajući da nešto loše može da se desi. To, međutim, nije rezultiralo potpunom promenom planova kako njenih, tako i partnera Dodija Al Fajeda. U nastavku pročitajte kako im je, iz sata u sat, teklo vreme od elegantne večere u „Ricu", do katastrofe posle koje su prinčevi Hari i Vilijam ostali bez majke, a narod - bez svoje princeze.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

22 sata

Veče joj počinje gala večerom sa Dodijem, u dnevnoj sobi Carskog apartmana u „Ricu", prestižnom hotelu njegovog oca. On je, napominje „Apnews.com", možda sa sobom nosio i lepo iznenađenje - jedan juvelir odao ga je svojevremeno kako je prethodno pazario prsten od 205.000 dolara, pa se verovalo da se odvila i veridba.

Vreme koje su tada proveli zajedno svakako im je prijalo posle prilično stresnog dana. Dajana je, naime, još tokom popodneva bila izrazila sumnju zbog svih paparaca koji su ih jurili. Mislila je da će neki „proklizati pod auto motorom", koliko su se zaletali na njih. Ta priča, međutim, brzo je pala u zaborav. Ali, osećaj nju nije napuštao.

22.08 sati

Telohranitelj stiže u hotel i boravi dva sata u lobiju. U jednom momentu svraća do bara, ali ne postoje jasni dokazi da je išta popio.

00.07 sati

Zastali su, pri odlasku s večere, da još porazgovaraju na temu paparaca. Dajana je baš sumnjala da nešto može da se desi... Kretali su zatim ka stanu koji je Dodi, trudeći se da ih niko ne zapazi. Tada, iznajmljeni „mercedes" ulazi u „igru", dobar, ali težak za „izbegavanje bilo čega u velikoj brzini", objasnio im je vozač limuzine koji bi obično kupio klijente iz „Rica".

00-25 sati

Do ovog vremena već su bili prošli kontrolu, ušli u vozilo i krenuli na put; neki su pričali da su išli prebrzo, drugi to osporavali, ali jedno je sigurno - paparaci su ih bili opkolili i nije bilo prijatno. Nekoliko sekindi pošto su ušli u tunel, dogodila se katastrofa.

00.27 sati

Vatrogasci su pozvani u pomoć.

00.40 sati

Do ovog vremena, pored njih i policija je stigla, te uhapsila šest fotografa i jednog motociklistu, konfiskovala im aparate i mobilne telefone. Zatim, Dajana je konačno bila izvučena iz slupanog automobila, pa su lekari brzo preuzeli brigu o njoj.

2 sata ujutru

Dajana krvari iz predela grudi, obilno, stiže u bolnicu; dolazi do srčanog zastoja. Dva sata su pokušavali da je ožive.

4 sata ujutru

Dajana je proglašena mrtvom.

6 sati ujutru

Ambasador Britanije saopštava javnosti tužne vesti, s lekarima iz bolnice u kojoj je princeza preminula.

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.