DEFINISANA JE PROCEDURA ZA SPROVOĐENJE PALEVSKOG: Poznato KAKAV JE PROCES izručenja osumnjičenog za ubistvo Vanje!
Ljupče Palevski, Foto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

femicid

DEFINISANA JE PROCEDURA ZA SPROVOĐENJE PALEVSKOG: Poznato KAKAV JE PROCES izručenja osumnjičenog za ubistvo Vanje!

Postoji procedura po kojoj osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske treba da stigne u Skoplje

Objavljeno:

Vest o hapšenju glavnog osumnjičenog za ubistvo male Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog odjeknula je u regionu. Ljupčo Palevski Palča uhvaćen je juče u Turskoj, u koju je pobegao nekoliko dana nakon što je, kako se sumnja, sa saučesnicima oteo i ubio dvoje nedužnih ljudi iz koristoljublja.

Palčo je prvo pobegao u Beograd, odatle u Bugarsku i na kraju se dokopao Turske. Da li je i gde planirao dalje da ide, u ovom trenutku nije poznato. On je uhvaćen juče u gradu Balikeširu, a jutros je Makedonija tražila od Turske da ga zadrži u pritvoru do izručenja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde Severne Makedonije, zahtev za držanje u pritvoru je upućen dok se ne završi sva procedura oko zahteva za izručenje.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Makedonska Policija

Kako je navedeno, Ministarstvo je ušlo u proceduru i prikuplja dokumenta iz svih nadležnih institucija, koja su neophodna da bi zahtev bio podnet.

"Koordiniramo sa svim nadležnim institucijama da odmah delujemo i nećemo čekati da istekne rok od 40 dana za podnošenje zahteva za ekstradiciju", naveli su iz Ministarstva.

Objasnili su i šta tačno treba da se uradi da bi zahtev za izručenje Palevskog bio podnet.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Kako ističu, prvo treba da prikupe svu neophodnu dokumentaciju. Potom se piše zahtev za izručenje. Svi dokumenti moraju da budu prevedeni na turski jezik. Kada sve to bude gotovo, zahtev se brzom poštom šalje u Tursku, a prethodno elektronskom poštom Interpolu.

Kako se ističe, zahtev za izručenje treba da potpiše ministar pravde ili osoba koju on za to ovlsti.

"Sva dokumentacija šalje se nadležnoj instituciji, najčešće Ministarstvu pravde zemlje gde je tražena osoba. Po okončanju postupka pred stranom državom, izručenje lica se dogovara preko ministarstava unutrašnjih poslova, kancelarija INTERPOL-a", dodaje se u saopštenju ministarstva.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Telegraf/ I.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.