OVO SU FOTOGRAFIJE KOJE JE OBJAVLJIVAO VOZAČ OSUMNJIČENOG ZA VANJINO UBISTVO: Prevezao ga u Tursku, a tvrdi... FOTO
Ljupče Palevski, Foto: Makedonska Policija

OTKRIVAMO

OVO SU FOTOGRAFIJE KOJE JE OBJAVLJIVAO VOZAČ OSUMNJIČENOG ZA VANJINO UBISTVO: Prevezao ga u Tursku, a tvrdi... FOTO

Nakon hapšenja vozača, oglasila se i makedonska policija

Objavljeno: 12:47h

Vozač glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske iz Skoplja, Ljupča Palevskog, saslušan je u policiji, gde je izjavio da nije znao da je Palevski osumnjičen.

Nakon hapšenja vozača, oglasila se i makedonska policija.

- On je vozio Palevskog na relaciji Beograd-Bugarska-Turska, ali je negirao da je u tom trenutku znao da se u njegovom automobilu nalazi osoba osumnjičena za dvostruko ubistvo. Ovo je ukratko izjava lica S.D. koji je iz Strumice.

„Skopje1” saznaje da je policiji tvrdio da je za Palčevu umešanost u ubistva saznao 3. decembra – datuma kada je Tužilaštvo (uveče) saopštilo da su Vanja Đorčevska i Panče Žežovski ubijeni, kao i podatak da je organizator i realizator bio je Palčo.

Ivona Talevska, predsednica Makedonske asocijacije novinara govorila je jutros na Kurir televiziji i komentarisala uhapšenje glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog, koji je juče "pao" u Turskoj.

Ljupče Palevski
foto: Printscreen/Društvene mreže

- U Tursku je stigao uz pomoć prijatelja, koji ga je vozio od Bugarske do Turske, prešli su preko ganičnog prelaza Gradina. Čovek koji ga je vozio je Stefan Dimovski, otac dvoje dece i uhapšen je. On je sam postavljao slike na društvenim mrežama. Uhapšen je od turskih policajaca, nakon što je simulirao da ide na aerdrom da bi napustio Tursku - ispričala je Talevska.

Inače, Palčov vozač je na društvenim mrežama podelio i fotografiju iz Turske, koja je objavljena 3. decembra, ali ujutru. Ovo ukazuje da je Palčo takođe bio u Turskoj kada su ga javnost i institucije tražile. Ministarstvo unutrašnjih poslova ga je sve vreme pratilo. Vozač je naveo da ga je koristio Palčo.

Ljupče Palevski
foto: Printscreen/Društvene mreže

Fotografiju je objavio Palčov vozač snimljenu u Turskoj

Vozač je takođe prigovorio da mu se odredi mera pritvora. Reagovao je i kada je zaustavljen na granici, a vozilo mu je zapečaćeno, dok je u policijskoj pratnji odveden u stanicu, pa dovezen u Skoplje, saznaje „Skoplje1”.

On je policiji sve ispričao – opisao je svaki trenutak proveden sa Palčom – osobom koju su institucije isticale kao organizatora i realizatora ubistava Pančea i Vanje, kažu izvori iz istrage.

Društvenim mrežama kruži i fotografija vozača i Palča, ali „Skoplje1” nije uspeo da utvrdi da li je snimljena i podeljena u periodu kada je osumnjičeni za organizovanje i izvršenje ubistava bio u bekstvu.

Vozač i Palčo

Palčov vozač vozio je beli džip Land Rover. Osumnjičenog je vozio preko graničnih prelaza u Bugarskoj, ulazeći u Bugarsku na GP Кalotina i na izlasku iz Bugarske na GP Кapitan Andrevo (prema Republici Turskoj). Određen mu je pritvor od 48 sati.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Skoplje1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.