SVIREPO UBISTVO MALE VANJE POD VELOM TAJNE: Pitanje koje MORI SVE, kako su osumnjičeni ZNALI ZA... Nelogično je?
Vanja Gorčevska, Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

femicid

SVIREPO UBISTVO MALE VANJE POD VELOM TAJNE: Pitanje koje MORI SVE, kako su osumnjičeni ZNALI ZA... Nelogično je?

Postoje nerazjašnjene stvari u vezi sa ubistvom Vanje Gorčevske

Objavljeno:

Zašto je 14-godišnja Vanja Gorčevska ubijena manje od tri sata nakon otmice, ako je namera bila da se traži otkup za devojčicu? Ako su planirali da traže otkup, da li su imali logistiku, objekat gde bi skladištili hranu, vodu? Istraga radi na tome da odgovori na sva neodgovorena pitanja o otmici i ubistvu devojčice.

S obzirom na to da je Vanja oteta u 7.30 i ubijena oko 10 časova, jer su se, prema rečima jednog od osumnjičenog "stvari otele kontroli", a navodno su otmičari počeli da paniče jer je krenula potraga za devojčicom, postavlja se pitanje kako su za potragu saznali, kada se majka oglasila na Fejsbuku tek u 12.08, dva sata nakon što je dete ubijeno.

Prema izvorima iz istrage, dete je oteto u 7.30 ujutro, a ubijeno je oko 10 u ataru skopskog sela Brazda. Od centra Skoplja do njega se vozi oko pola sata. Put ubica je trajao duže, u međuvremenu su, kako pišu makedonski mediji, stali na benzinskoj pumpi da napune kantu benzina, kojim su kasnije zapalili vozilo ukradeno od ranije ubijenog Pančea Žežovskog.

Panče Žežovski
Panče Žežovskifoto: Printscreen/Facebook/Pance Zezovski

Osim toga, postavlja se pitanje da li je ubici koji je hladnokrvno ubio dete, nakon što je pet dana ranije ubio drugu osobu, ovo prvo ubistvo u životu, ili mu ruka nije zadrhtala jer je to ranije uradio?

Materijalno stanje glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog takođe unosi pometnju u motive. Kako je čovek koji je 90-ih zaradio milione evra kao građevinski biznismen, gradeći brojne objekte u Debar Malu, dospeo do otmice deteta za iznudu desetina hiljada evra?

Istražni organi su svesni da ima mnogo pitanja bez odgovora, ali kažu da bi na njih trebalo da odgovori istraga koja je tek počela.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Da podsetimo, prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je sinoć u Turskoj.

Policija je ranije privela pet osoba zbog sumnje da su pomagali ili učestvovali u otmici i ubistvu male Vanje i Žežovskog. Među njima je i otac male Vanje. Četvorici je sinoć određen pritvor do 30 dana.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Telegraf.rs/ A.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.