USTAŠE IM PEVALE `ZA DOM SPREMNI`! Ambasadori SAD, BRITANIJE, RUSIJE I FRANCUSKE poklonili se žrtvama Jasenovca ZAJEDNO SA SRBIMA!
Foto: Beta/Tomislav Pavlek

ŠOK ZA ZAGREB!

USTAŠE IM PEVALE `ZA DOM SPREMNI`! Ambasadori SAD, BRITANIJE, RUSIJE I FRANCUSKE poklonili se žrtvama Jasenovca ZAJEDNO SA SRBIMA!

Bivši pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) okupili su se kod ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu i bezobrazno provocirali
Objavljeno:

Dodao je, takođe i da su "partizani" zbog kolebljivog stajališta aktualne vlasti, kad je u pitanju ocena i karakter ustaškog režima, njegovih simbola i pozdrava, i ove godine odlučili da ne učestvuju u službenoj komemoraciji.

- Niti možemo niti hoćemo prihvatiti formiranje nečega što je nazvano Većem za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima. Nećemo, jer nam je jasno, jer znamo da je to Veće za obračun s idejom komunizma i praksom socijalizma - rekao je Habulin.

foto: Wikipedia Commons

Milorad Pupovac, prvi čovek SNV rekao je da je Jasenovac strašno mesto zločina i da ta strahota ima dva lica - s jedne strane strašnu patnju zatočenih koji su u logoru ubijeni i onih koji su preživeli, a sa druge ideju zbog koje je činjen zločin i donošeni zakoni u državi koja je mislila da to može činiti.

- Jasenovac nas obvezuje da pozovemo Vladu i sve druge da se u ovom mestu okrenemo međusobnom poštovanju i uzajamnom kajanju - rekao je Pupovac i naglasio da ne bi želeo da Jasenovac bude mesto gde neki lošu prošlost žele pretvoriti u dobru budućnost.

- To ne može biti i to ne može može proći - poručio je on.

Zoran Pusić, Lider Antifašističke lige Hrvatske poručio je da građani Hrvatske žive u društvu u kojem i intelektualci i neki akademici žele da zatru tragove zločina i zločine ustaške ideologije.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Uveren da bi umesto sveća i cveća koje polažemo stradalima u Jasenovcu za njih bilo važnije naše opredeljenje da se suprotstavimo zlu i ideologiji koja je do toga dovela - istakao je Pusić.

Komemoraciju u Jasenovcu u nedelju će održati državni vrh Hrvatske, a u ponedeljak jevrejska zajednica.

BONUS VIDEO: Espreso tviter

(Espreso.co.rs / Tportal.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.