USTAŠE IM PEVALE `ZA DOM SPREMNI`! Ambasadori SAD, BRITANIJE, RUSIJE I FRANCUSKE poklonili se žrtvama Jasenovca ZAJEDNO SA SRBIMA!
Foto: Beta/Tomislav Pavlek

ŠOK ZA ZAGREB!

USTAŠE IM PEVALE `ZA DOM SPREMNI`! Ambasadori SAD, BRITANIJE, RUSIJE I FRANCUSKE poklonili se žrtvama Jasenovca ZAJEDNO SA SRBIMA!

Bivši pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) okupili su se kod ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu i bezobrazno provocirali
Objavljeno:

Ambasadori SAD, Austrije, Rusije, Novrveške, Australije, Velike Britanije. Kanade, Francuske i Srbije u Hrvatskoj, kao i predstavnici Vlade Srbije i SDP Hrvatske, odbili su da prisustvuju Komemoraciji žrtvama ustaškog logora smrti Jasenovac, koju će organizovati Vlada u Zagrebu. Naime, oni su prisustvovali komemoraciji koju su organizovali Srpsko narodno veće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antivašista Hrvatske.

U isto vreme, bivši pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) okupili su se kod ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu. Tokom trajanja komemoracije, sve vreme su uzvikivali "Za dom spremni".

Inače, komemoracija se održava ne samo kao sećanje na pobijene logoraše ustaškog logora Jasenovac, nego i na poslednju grupu od 1.073 logoraša, koji su na današnji dan, pre 72 godine krenuli u proboj logora. Preživela su samo 92 logoraša.

Predsednik SABA RH Franjo Habulin poručio je vlastima u Zagrebu da su žrtve Jasenovačkog logora bili Srbi, Židovi, Romi i Hrvati te antifašisti, bile nevine žrtve, a ustaše zločinci.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.