Ma, za koji klinac ja s vama gubim vreme? Nastavak kritičkog teksta Vedrane Rudan (FOTO)
Foto: Fonet

drugi deo

Ma, za koji klinac ja s vama gubim vreme? Nastavak kritičkog teksta Vedrane Rudan (FOTO)

Nisam rekla ništa novo, mladi u Hrvatskoj zaista ne mrdaju da bi promenili svoj život, a onda kad napišeš nekoliko rečenica o onome što svi znaju i svi vide to se čita kao da si otkrio zašto je Kolinda otišla u Ameriku
Objavljeno: 11:40h

U socijalizmu, radnici se nisu dali za.ebavati. Moji saradnici i ja smo u "Primorskoj poneštrici" 1988. godine rekli da je general Mamula diktator. Dan nakon emitiranja emisije likovi iz JNA došli su u zgradu Radio Rijeke. Niko iz ekipe se nije izvinio, povukao, rekao da smo se zabunili. J.balo nam se da li ćemo dobiti otkaz, Mamula jeste bio zločinac i mi smo rekli istinu.

foto: Printscreen/Youtube/dobro jutro-jovana i srđan

Gde su danas novinari na državnoj ili nekoj od privatnih "hrvatskih" televizija koji će reći istinu o generalima Hrvatske vojske? Pre nekoliko dana gledala sam reprizu razgovora na televiziji N1. Gost im je bio jedan od naših "heroja". Gospodin koji je "sve dao za Hrvatsku" vlasnik je nekoliko firmi, utajivač poreza, borac za prava naših "heroja", a Domovinski ga je rat toliko iscrpeo da izgleda kao maneken za donje rublje kalvinklajn. Dobar novinar sa njim je razgovarao pun strahopoštavanja i nije mu postavio ni jedno pravo pitanje. Us.an do gađenja.

Onima koji me ne znaju, ja sam prva novinarka koja je u Hrvatskoj dobila otkaz, u januaru devedeset i prve, zato jer sam "uvredila Tuđmanovu lentu". Mogla sam ostati na radiju do dana današnjega i s.ati pi.darije kao što to rade moje "kolege" ali nisam jer bi me proliv ubio. Ovo pišem jer me neki znaju pitati gde sam bila devedeset i prve. Bila sam na cesti sa troje maloletne dece, gole guzice, bez posla, muž i ja. Zato jer smo imali stav. I danas imam stav ali mi ne pada na pamet, iako neki od mene to traže, urlati na ulici zato jer bih bila sama. Ja bez srama mogu pogledati na svoj život, žao mi je što mladi danas to ne mogu.

foto: Damir Dervišagić

Znam da je ovo vreme mračnije nego je to bilo moje, zaguglajte "robovlasništvo", ali ipak mislim da biste morali dignuti j.beni glas i bilo kakvu šipku. Šta možete izgubiti? Život? Ako je ovo život… Jasno mi je da postoje irske, nemačke, engleske, francuske… Samo… Zaguglajte "Aleksa Šantić" i "Ostajte ovde." Zaguglali ste. Čujem vas. Šantić je četnik.

Ma, za koji k.rac ja s vama gubim vreme?"

(Espreso.co.rs / rudan.info)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.