Ma, za koji klinac ja s vama gubim vreme? Nastavak kritičkog teksta Vedrane Rudan (FOTO)
Foto: Fonet

drugi deo

Ma, za koji klinac ja s vama gubim vreme? Nastavak kritičkog teksta Vedrane Rudan (FOTO)

Nisam rekla ništa novo, mladi u Hrvatskoj zaista ne mrdaju da bi promenili svoj život, a onda kad napišeš nekoliko rečenica o onome što svi znaju i svi vide to se čita kao da si otkrio zašto je Kolinda otišla u Ameriku
Objavljeno: 11:40h

Prethodni tekst, objavljen na blogu Vedrane Rudan, izazvao je burne reakcije u Hrvatskoj. Književnica je odlučila da se tim povodom oglasi nastavkom teksta naslovljenim "Mladi idete mi naku..c II".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nastavak kritičkog teksta Vedrane Rudan prenosimo u potpunosti:

"Pišem ovo jer me zapanjio odjek mog prethodnog teksta. Ne vidim ni jedan razlog zašto je pročitan 60.000 puta. Nisam rekla ništa novo, mladi u Hrvatskoj zaista k.rcem ne mrdaju da bi promenili svoj život, a onda kad napišeš nekoliko rečenica o onome što svi znaju i svi vide to se čita kao da si otkrio zašto je Kolinda otišla u Ameriku. Ne, neću širiti ovu temu. Ako je gospođa provela Božić onako kako ja mislim da jeste mogu joj samo čestitati i poručiti da bih na njenom mestu učinila isto i j.balo bi mi se, verovatno se i njoj jebe, šta o tome pišu piskarala koja ni u ludilu ne bi u nastavcima nagađala kako je Plenković proveo Božić.

foto: Fonet

Mnogi čitaoci su mi zamerili na prethodnom tekstu i optužili me da pozivam na nasilje. Kao, nasiljem se ništa ne rešava. Kreteni, a da malo zavirite u istoriju? Šta se to rešilo nenasiljem? I još nešto. Optužiti nekoga da Hrvate zove na ustanak i još se bojati da će do ustanka doći je malo veća pizdarija. Kad su se to Hrvati dignuli na ustanak za svoje dobro? Oni dižu ustanke samo kad treba obraniti interese gadova kojima vire iz g.zice. Moj poziv na ustanak bio je samo krik očajnice.

Neki meni zameraju zašto ne idem drečati na Markov trg. Teoretski su u pravu. Trebala bih svojim primerom pokazati šta znači boriti se. Drkadžije, čitav moj život je borba. I ne, nisu svi Hrvati i Hrvatice kukavice. Kad govorim o kukavicama zaista mislim na najnoviju generaciju. Za vreme socijalizma, zaguglajte "Jugoslavija", "socijalizam" radila sam na Radio Rijeci, tamo sam bila novinarka i urednica zajebantske emisije "S primorske poneštrice". Jednom sam morala otići napraviti intervju sa direktorom riječke "Luke". Sačekao me na porti. Dok smo prilazili upravnoj zgradi čula sam čudan zvuk. Pitala sam direktora šta je to. Objasnio mi je da lučki radnici metalnim šipkama lupaju po kontejnerima u znak protesta što im plata kasni 1, slovima: jedan dan. Direktor je znao da će, ako im ne isplati platu odmah, proći poput svoga prethodnika koga su ti isti radnici ganjali po celoj Rijeci dok ga se nisu dočepali.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.