Vujanović: Milo da se kandiduje za predsednika Crne Gore!
Foto: AP

on je svoje završio

Vujanović: Milo da se kandiduje za predsednika Crne Gore!

On je ocenio da će se odnosi Crne Gore sa Rusijom potpuno promeniti kada Crna Gora postane punopravna članica NATO saveza i istakao da je Crnoj Gori mesto u Alijansi, jer je to nešto što joj prirodno pripada
Objavljeno: 10:30h

- Mislim da će se stav Rusije i odnos Rusije prema Crnoj Gori promeniti našim ulaskom u NATO. Tada ćemo nastaviti da razvijamo odnose baš onako kako je ruski predsjednik Vladimir Putin i kazao nedavno, na temelju tradicionalnih odnosa koji traju već stotinama godina. Mislim da ćemo nakon toga i potpisati neke sporazume koji već dugo čekaju potpisivanje i koji su pokazatelj da se u Rusiji čeka ishod - kazao je Vujanović.

Crnogortski predsednik smatra da će mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije, kako se odluka o NATO-u bude primicala, ''dati gas'' u bavljenju politikom.

foto: Fonet

- Nema govora da je on iskazao potpuno političko pozicioniranje. On je govorio na skupu Demokratskog fronta, držao je jedan dug, veoma detaljan govor. Saopštio je šta ne prihvata u državnoj politici Crne Gore i u odnosu na NATO i u odnosu na Rusiju i on je čovjek koji se u faktičkom smislu, stavio u službu one politike koju promoviše. Ja ne očekujem da će se on u odnosu na NATO u svojim javnim eksponiranjima promijeniti, ali mislim da će, kad se stvar završi, on to prihvatiti - kazao je Vujanović.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.