25 GODINA OD KRVAVE SVADBE U SARAJEVU: Na današnji dan islamski ekstremisti ubili su srpskog svata i započeli rat u BiH
Foto: Printscreen Youtube/SrpskoSarajevo3

Tako je počelo

25 GODINA OD KRVAVE SVADBE U SARAJEVU: Na današnji dan islamski ekstremisti ubili su srpskog svata i započeli rat u BiH

Igor Kojić je nedavno morao da se sretne sa Severininim bivšim. Ovako mu se pevačica zahvalila
Objavljeno:

Jedan od svatova - Aco Jovančić rekao je da su se tog dana svatovi okupljali u sarajevskom naselju Alipašino Polje, a domaćini Gardovići su na balkon svog stana, u skladu sa tradicionalnim srpskim običajima, istakli zastavu – srpsku trobojku.

- Međutim, već tada smo među komšijama primetili njihovu netrpeljivost i čuli neprimerene i zlurade komentare, rekao je Jovančić. On navodi da je desetak bandita pokušalo da dohvati i skine srpsku zastavu, što im nije dozvoljeno.

Provokacije su eskalirale u porti crkve u Novom Sarajevu, jer su svatovi bili izloženi psovkama, pretnjama i povicima: "Šta ćete vi ovde? Nije ovo Srbija! Idite u Srbiju!".

Njega posebno bole sećanja na pokojnog Nikolu, domaćina svatova, koji je domaćinskom pljoskom pokušavao da odvrati napasnike govoreći im: "Šta to činite? Ne kvarite mi veselje, sram vas bilo!", a zauzvrat je pucano u njega.

foto: Printscreen Youtube/SrpskoSarajevo3

- Još osećam njegovu vrelu krv na rukama, a nisam zaboravio ni kako me moj bivši kolega policajac ignorisao kada sam ga zamolio da pozove miliciju i hitnu medicinsku pomoć. Tada me uhvatila panika - on ne reaguje, a pored nas… Kroz svu tu gužvu, prolaze čak tri medicinska auta i ne gledaju na nas, a Nikola nam umire na rukama…, seća se Jovančić, penzionisani policajac.

Za ubistvo Nikole Gardovića niko nije odgovarao, iako je predratni sarajevski kriminalac Rasim Delalić-Ćelo kasnije javno priznao da je ubio Gardovića.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je tek početkom 2006. godine pokrenulo sudski proces protiv ubice, ali nikada nije okončan, jer je ubijen 2008. godine u Sarajevu.

(Espreso.co.rs / Beograd.in)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.