Grin Bej ima sedam života! Pekersi do pobede na tri sekunde do kraja, ima li većeg tima od Pitsburga? (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

nfl plej-of

Grin Bej ima sedam života! Pekersi do pobede na tri sekunde do kraja, ima li većeg tima od Pitsburga? (FOTO) (VIDEO)

Polufinalni mečevi konferencija doneli su nam okršaje za pamćenje
Objavljeno:

I drugi meč odigran u noći između nedelje i ponedeljka doneo je dramu.

Snage su odmerili Pitsburg i Kanzas, a pobedu su odneli Stilersi rezultatom 18:16.

Stilersi će se u finalu Američke konferencije sastati sa Nju Inglandom, meč se sledeće nedelje igra u Foksborou, na terenu najboljeg tima regularne sezone.

Gosti su na startu poveli fild golom, pre nego št je domaća ekipa nakratko preuzela kontrolu. U svom prvom napadu Čifsi stižu do tačdauna, posle dobro organizovanog napada, koji je okončan ulaskom Alberta Vilsona u endzonu. Ispostavilo se da je to sve do same završnice jedini kvalitetan napad Kanzas Sitija.

Aleks Smit je bacao dobre pasove (20/34, 171 jard, 1 TD, 1 presečena), koje su njegovi najbolji hvatači ispuštali na neverovatan način, a igra trčanjem im je išla toliko slabo, da su za celu utakmicu sakupili 61 jard. Na sve nevolje u igri nadovezala se velika nervoza Čifsa, koji su padali na provokacije rivala, što se najbolje videlo kada je Trevis Kelsi odgurnuo rivala posle završene akcije i dobio oštru kaznu.

To je dalo priliku Pitsburgu da sprovede svoj jednostavni plan igre – Levion Bel rutinski je nosio loptu (ukupno 170 jardi u 30 nošenja), a Ben Rotlisberger sigurno delio pasove sve do crvene zone (20/31, 224 jarda, 1 presečena). Iako nisu uspevali da naprave tačdaun, Stilersi su svako malo Stilersi dolazili u poziciju da fild golovima iz dobrih pozicija (maksimum 45 jardi) kupe tri po tri poena, a Kris Bosvel je svoj posao radio kvaitetno i sigurno. Početkom drugog perioda gosti su poveli, i stigli do 15:7 u trećoj.

U finišu te četvrtine i domaćin je konačno pogodio prvi FG, ali je bosvel popravio svoj skor na 6 od 6 početkom poslednjeg perioda i ponovo odveo goste iz Pensilvanije na plus osam. Šestim fild golom Bosvel je postavio novi rekord plej ofa.

Usledio je sedam minta dugi napad sa kraja na kraj terena, tokom kojeg je Smit u dva navrata bacao na četvrtom daunu, oba puta uspešno, doveo loptu do jednog jarda, odakle je Spenser Ver utrčao u endzonu. PAT nije bio dovoljan, pa su pokušali pretvaranje za dva, iskoristili je, ali je Fišer napravio prekršaj, pa je morao da proba ponovo sa 12 jardi, što nije uspeo.

U preostalom vremenu Pitsburg se malo mučio, ali je na trećem daunu Rotlisberger poslao precizan pâs Antoniju Braunu, posle čega više nije bilo vremena za preokret.

U finalu Nacionalne konferencije u Atlanti sastaju se domaći Falkonsi i Grin Bej, posle pobede Pekersa na terenu prvog nosioca Dalasa 34:31, fild golom u poslednjoj sekundi.

(Espreso.co.rs/Izvor: Sportklub)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.