Grin Bej ima sedam života! Pekersi do pobede na tri sekunde do kraja, ima li većeg tima od Pitsburga? (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

nfl plej-of

Grin Bej ima sedam života! Pekersi do pobede na tri sekunde do kraja, ima li većeg tima od Pitsburga? (FOTO) (VIDEO)

Polufinalni mečevi konferencija doneli su nam okršaje za pamćenje
Objavljeno:

Grin Bej Pekersi imaju sedam života.

Setite se samo kako je Grin Bej stigao do vajld-karda, a od tog trenutka kreće rapsodija Pekersa.

Na krilima fenomenalnog Erona Rodžersa, Grin Bej je savladao jednu od najuspešnijih ekipa regularnog dela, Dalas Kaubojse.

Konačan rezultat - 34:31.

Pobednik je odlučen na tri sekunde do kraja, kada je Mejson Krozbi pogodio šut za tri poena.

Pekersi će u finalu NFC igrati protiv Atlanta Falkonsa, koji su ranije savladali Sijetl Sihokse.

Imali smo prilike da gledamo spektakl u Arlingtonu.

Dalas je u prvom napadu stigao do tri poena pošto je kiker Den Bejli realizovao fild gol sa 50 jardi. Pekersi su uzvratili tačdaun pasom dužine 34 jarda od Rodžersa ka Rodžersu, od Arona ka Ričardu, čime su preokrenuli rezultat u svoju korist (7:3).

Na početku druge deonice Grin Bej je iskoristio drugu šansu za gol, a tačdaun trčanjem je postigao raning bek Taj Montgomeri (14:3). Sa druge strane ruki kvoterbek Dalasa Dak Preskot nije uspevao da se razigra, pa su njegove napade brzo neutralizovali defanzivci tima iz Viskonsina.

Iskusni Rodžers je nastavio sigurno da diriguje ofanzivom Grin Beja, koji su na 7:37 druge četvrtine došli do novog tačdauna, ponovo trčanjem Taja Montgomerija (21:3).

Dak Preskot se najzad probudio i tačdaun pasom ka Dezu Brajantu, koji je nadigrao defanzivca Ladarijusa Gantera, uhvatio rezultatski priključak za Pekersima (21:10).

Kaubojsi su zatim odigrali još jedan dobar napad, ali su morali da se zadovolje novim fild golom Bejlija, čime su se ponovo primakli Grin Beju (21:13).

U nastavku je prvi silovito krenuo Aron Rodžers, kome nije trebalo puno da ponovo poentira. Sjajni kvoterbek je pasom od tri jarda uposlio risivera Džereda Kuka, pa su se Pekersi ponovo odlepili na 28:13.

Furiozna serija Kaubojsa se nastavila i u sledećem napadu, Dak Preskot je igrao kao u transu, pa je posle tačdauna Deza Brajanta, mladi kvoterbek osvojio još dva poena trčanjem za egal rezultat (28:28). U tom momentu je bilo 15:0 za Dalas u poslednjoj četvrtini.

Rodžersi i Pekersi su uspeli da se priberu, a onda i da pogode fild gol za tri poena prednosti, ali za kratko (31:28). Dalas je krenuo u poslednji napad, Preskot je povukao napad, a Bejli je fild golom doneo novo izjednačenje (31:31).

I onda još jedno "izvlačenje" Arona Rodžersa. Kvoterbek Grin Beja je tri sekunde pre kraja našao Džereda Kuka, koji je kompletirao hvatanje za poziciju za fild-gol. Mejson Krozbi sa 54 jardi šalje šut za pobedu i 34:31, i veliki trijumf Grin Beja u Dalasu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.