Izgleda kao Kukoč, ima pregled igre kao Bodiroga, kreće se kao Dražen, a dodaje kao Teo! Ko je u pitanju? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet, Profimedia

o njemu bruji evropa

Izgleda kao Kukoč, ima pregled igre kao Bodiroga, kreće se kao Dražen, a dodaje kao Teo! Ko je u pitanju? (FOTO) (VIDEO)

Nema sumnje da je on buduća zvezda evropske košarke
Objavljeno: 14:02h

Koje su najveće prednosti u igri mladog Slovenca?

Luka je pre svega dobar šuter, mada sa visinom 2.06 (iznad prosečna visina za beka ) već je razvio i neke druge kvalitete, naročito kada je odbrana u pitanju, jer može da čuva igrača na pozicijama od jedan do četiri.

Pored odličnih atletskih sposnosti, Dončić je veoma školovan, svestran i inteligentan igrač.

- Nisam očekivao da bude na ovom nivou do sada. Biće jedan od najboljih evropskih igrača na NBA draftu, kada za to dođe vreme - rekao je za Dončića, skaut Atlante, Imar Ožeda.

- Luka ima neverovatno telo i već sada može da igra košarku na visokom nivou. Mnogo je inteligentniji od igrača svojih godina i nadam se da će nastaviti da se razvija u ovom pravcu - rekao je za Dončića, Raša Nesterović.

Ipak, najveće komplimente mladom Dončiću uputio se Zoran Dragić.

- Sećam se još kada je Luka bio klinac, ja sam imao 15 ili 16 godina i igrao sa njegovim ocem. Gledao je naše treninge i upijao. Moj brat, Goran je najbolji igrač ikada koga je Slovenija imala, ali verujem da Luka može da ga nadmaši.

- Kompletan je igrač, može da igra od jedan do četiri. Ne volim da upoređujem igrač, ali on liči malo od Tonija Kukoča, ima pregled na terenu kao Dejan Bodiroga, kreće se kao Dražen Petrović i dodaje kao Miloš Teodosić - rekao je Dragić.

I za kraj da naglasimo jednu zanimljivost, koja vam je možda i poznata. Luka Dončić je veliki navijač Crvene zvezde.

(M.Raković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.