Izgleda kao Kukoč, ima pregled igre kao Bodiroga, kreće se kao Dražen, a dodaje kao Teo! Ko je u pitanju? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet, Profimedia

o njemu bruji evropa

Izgleda kao Kukoč, ima pregled igre kao Bodiroga, kreće se kao Dražen, a dodaje kao Teo! Ko je u pitanju? (FOTO) (VIDEO)

Nema sumnje da je on buduća zvezda evropske košarke
Objavljeno: 14:02h

Luka Dončić, ime o kojem danas bruji košarkaška javnost.

Mladi košarkaš Real Madrida junak je pobede kraljevskog kluba nad Žalgirisom, a ovo je bio povod da vas malo upoznamo sa likom i delom igrača, koji preti da veoma uskoro postane prva zvezda evropske košarke.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dončić je u trijumfu španskog kluba nad litavnskim timom ubacio 17 poena, a uz to je imao i po četiri skoka i asistencija.

Međutim, značajne od brojki je činjenica da je upravo bek Reala postigao dve ključne trojke koje su prelomile utakmicu.

Dončić je rođen u Ljubljani krajem februara 1999. godine. Svoju karijeru je započeo u Olimpiji, da bi 2012. godine postao član Real Madrida sa kojim je 2015. godine osvojio juniorsku Evroligu, a upravo je Luka bio najkorisniji igrač ovog turnira.

foto: AP

Aprila prošle godine debitovao je za prvi tim španskog velikana sa svega 16 godina i tako je postao najmlađi debitant u istoriji kraljevskog kluba.

Već ove sezone Pablo Laso je počeo da mu pruža veću šansu (igra prosečno oko 17 minuta u Evroligi), a Dončić je svaki minut na terenu iskoristio i počeo da izrasta u velikog igrača.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.