"BRUNO KABOKLO JE IZMANIPULISAN": Trener Venecije spremio poruke sa Brazilcem, sve će izneti u JAVNOST
Bruno Kaboklo, Foto: Starsport©

rešenje nije na pomolu

"BRUNO KABOKLO JE IZMANIPULISAN": Trener Venecije spremio poruke sa Brazilcem, sve će izneti u JAVNOST

Hrvat ogorčen

Objavljeno: 20:49h

KK Partizan je doveo Bruna Kabokla, dok je Vencija ostala praznih ruku iako je imala sve dogovoreno sa igračem.

Sada se oglasio trener italijanskog kluba Neven Spahija koji tvrdi da je Brazilac izmanipulisan.

Navodno je postojala "rupa" u ugovoru koja je iskorišćena, tačnije da je u pitanju bio preliminarni ugovor.

- Sramota je uopšte da govorimo o tom agentu, nikada za njega nisam čuo, niti znam nekoga koga on zastupa, mene on ne zanima, irelevantan je. Interesuje me samo Kaboklo koji se 'topi' svakom novom izjavom. Kontaktirao sam ga, imamo dobar odnos iz perioda kada sam bio u Memfisu, živeli smo blizu jedan drugog. I dalje smatram da je on okej dečko, ali je očigledno izmanipulisan. Potpisao je to što je potpisao, svedoči o tome i odluka FIBA koja mu je izdala izlazno pismo za Partizan, ali uz obavezu da Venecija naplati obeštećenje - rekao je Spahija za "Sportske novosti".

Neven Spahija
Neven Spahijafoto: Starsport©

Lično je razgovarao sa Brunom, ali on je sada promeni priču.

- Naneta je Veneciji ogromna šteta, posebno mi je žao što je Bruno izjavio da ga tokom Mundobasketa niko iz kluba nije kontaktirao, a ja sam lično sa njim razgovarao. Imam spremljene i njegove poruke. Kada smo shvatili da on neće doći, okrenuli smo se dovođenju Vilčera. Za mene kao trenera, priča se tu završila, ali što se kluba tiče, pravna bitka tek počinje.

Dobio je brazilski igrač sve potrebne papire pre potpisa ugovora sa crno-belima.

- FIBA je dozvolom da igra za Partizan ponizila sve nas koji radimo ispod radara, koji nemamo taj novac koji imaju evroligaški klubovi. Budimo realni, kako da se Venecija nosi sa Partizanom, Zvezdom, Realom ili Barselonom po finansijama. Mi moramo dvostruko više da radimo na skautingu i da budemo duplo brži od bilo kog evroligaša. To smo uradili u slučaju Kabokla, uloženo je mnogo truda, platili smo obeštećenje Ulmu za njega. Već sam pričao da je on krađa prelaznog roka, jer sam bio svestan da se radi o evroligaškoj klasi...

Neven je istakao da njegove izjave nemaju ništa usmereno protiv Partizana i Kabokla.

Bruno Kaboklo
Bruno Kaboklofoto: BC Partizan TV/Youtube

- Šta sad to znači? Mi potpišemo igrača za novac koji možemo da priuštimo,a nemamo pravo da ga zadržimo ako dođe neko bogatiji. Zašto se onda potpisuju ugovori? Ne pričam ništa protiv Partizana ni Kabokla, nije to moj stil, ali postavljam logično pitanje o smislu. Kaboklo, kako kaže, nema ništa protiv Venecije, već da ima pravo na svoj izbor - zaključio je Spahija.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso/Sportske novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.