CRNO-BELI SAOPŠTILI: Partizan MENJA boju dresa! (FOTO)
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

aba liga

CRNO-BELI SAOPŠTILI: Partizan MENJA boju dresa! (FOTO)

Sjajna akcija crno-belih

Objavljeno:

Košarkaši Partizana u nedelju od 21 čas dočekuju Igokeu u okviru 7. kola ABA lige.

Meč će imati i veliki humanitarni karakter, pa će crno-beli protiv tima iz Laktaša nastupiti u posebnim dresovima posvećenim prevremeno rođenim bebama.

Partizan se povodom ove humanitarne akcije oglasio saopštenjem.

- Na utakmici 7. kola ABA lige, protiv Igokee, crno-beli će biti CRNO-LJUBIČASTI! Kao znak podrške prevremeno rođenim bebama, KK Partizan će na jedan dan promeniti boje i obući ljubičasti ton, kao simbol lampe u inkubatoru u kojem svoje prve dane provode prevremeno rođeni mališani.

Ovu akciju povodom Svetskog dana prevremeno rođenih beba (17.11.) Partizan Mozzart Bet sprovodi u saradnji sa Udruženjem roditelja prevremeno rođene dece Srbije – MALI DIV!

Na svetskom nivou, godišnje se pre vremena rodi 15 miliona beba, što predstavlja oko 10% od ukupnog broja rođene dece. U Srbiji, godišnje se prevremeno rodi oko 4.000 beba, približno 11 beba dnevno. Neke od njih, na rođenju su teške manje od 1000 grama – dakle manje od pakovanja šećera. Iako je broj prevremenih porođaja ovako veliki, u javnosti se veoma malo govori i zna o prevenciji prevremenih porođaja, o problemima i rizicima u razvoju prevremeno rođenih beba i teškoćama kroz koje prolaze njihove porodice.

Zbog toga, Udruženje MALI DIV i KK Partizan skreću pažnju na ovaj problem!

Hvala svim sponzorima Kluba koji su prihvatili inicijativu i pristali da se njihovi logotipi prikažu u ljubičastoj boji. Hvala ABA ligi i KK Igokea na prihvatanju inicijative i saradnji! - stoji u saopštenju Partizana.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.