NEDOVIĆ IZNENAĐEN: Rekao sam Teodosiću...
Nemanja Nedović sa loptom, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

kk crvena zvezda aba liga

NEDOVIĆ IZNENAĐEN: Rekao sam Teodosiću...

Oglasio se posle pobede u regionalnom derbiju

Objavljeno:

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović pohvalno je pričao o iskusnom Milošu Teodosiću.

Njih dvojica odigrali su dobre partije u pobedi crveno-belih protiv Budućnosti (95:86), u derbiju ABA lige.

- Mislim da je bila lepa utakmica za gledanje. Obe ekipe su bile dosta efikasne. Trenerima se do sigurno ne dopada. Mogla je odbrana da bude dosta bolja. Mislim da smo odigrali sjajno u napadu, sa sjajnim protokom lopte i da izvučemo pozitivne stvari iz ovoga, negativne da ispravljamo i to je to - rekao je Nedović.

Nemanja Nedović na meču protiv Budućnosti
Nemanja Nedović na meču protiv Budućnostifoto: Starsport©

Nedović je zbog povrede preskočio nekoliko utakmica, između ostalog i dva večita derbija sa Partizanom.

- Užasno jer baš te utakmice u sezoni su nerealne. Ne znam da li će se ikada više ponoviti da bude derbi za derbijem u obe lige. Ali, šta je tu je. Uvek gledam pozitivne stvari. Iskoristio sam vreme da se oporavim, da se vratim na najbolji način. Sigurno da moje prisustvo olakšava posao našim bekovima koji igraju sa loptom tako da možemo da budemo zadovoljni.

Zdravstveno stanje Nedovića je dobro.

- Dobro je. Malo sam osluškivao svoje telo na početku utakmice, ali kako je odmicalo, imao sam više sigurnosti i na kraju kada je bilo najpotrebnije osećao sam se sjajno. Mogao sam da igram protiv Bajerna, ali sa trenerom je bio dogovor da preskočim, da imam više vremena za trening, da slučajno ne obnovim povredu.

Na kraju, Nedović je dobio i pitanje o Teodosiću, koji, iako u poznim igračim godinama, može da bude primer mlađim igračima.

Miloš Teodosić na meču protiv Budućnosti
Miloš Teodosić na meču protiv Budućnostifoto: Starsport©

- Što se tiče Miloša, ne razumem ljude koji to ne primećuju, da se sa 36 godina ovako bori. Ja sam mu rekao da ga nikad nisam video ovakvog, da igra sa ovakvim žarom, u odbrani pre svega, a posle toga i u napadu. Iz te želje ponekad napravi neke greške, ali je to sve dobronamerno. Naša ekipa mnogo drugačije izgleda kada je on na terenu. On je i dalje majstor košarke. Mnogo mi je drago što je počeo da igra dobro i na toj utakmici protiv Bajerna sam mu rekao da dobije još tu, pa ću ja da se vratim da mu pomognem - zaključio je Nedović.

Bonus video:

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.