SFEROPULOS JASAN: Moramo TO da popravimo, košta nas mnogo!
Janis Sferopulos, Foto: Starsport

aba liga

SFEROPULOS JASAN: Moramo TO da popravimo, košta nas mnogo!

Grčki stručnjak se oglasio posle pobede u regionalnom derbiju

Objavljeno: 22:03h

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos kazao je posle trijumfa protiv Budućnosti (95:86) da njegov tim može mnogo bolje da igra.

Crveno-beli su ostvarili pobedu u derbiju šestog kola ABA lige, ubacivši skoro 100 poena Podgoričanima.

Košarkaši Crvene zvezde po završetku meča sa ekipom Budućnosti
Košarkaši Crvene zvezde po završetku meča sa ekipom Budućnostifoto: Starsport

- Želim da čestitam igračima na pobedi. U situaciji smo da gradimo igru, ali kako to radimo, moramo da pobeđujemo, to je najvažnije. Moramo da igramo bolje i da budemo konzistentniji. Ovo je bila jedna od naših najboljih napadačkih utakmica, dali smo 95 poena, delili smo loptu, imali smo 71% za dva, 50% za tri, 89% sa bacanja i 23 asistencije. Defanzivno nismo srećni. Moramo to da popravimo. Dopuštamo neke lake poene koji su jeftini i koji nas koštaju. Isto tako, tu moramo da napredujemo. Kada smo poveli sa 17 poena, kao da smo stopirali sa igranjem dobre košarke. Imali smo tri otvorena šuta bez odbrane i promašili ih, dopustili rivalu da se vrati u igru. Moramo da vidimo kako da igramo kada igramo tako i promašujemo lej-apove, otvorene šuteve. Srećni smo zbog pobede, ali znamo da možemo da igramo bolje - rekao je Sferopulos.

Adam Hanga se nije naigrao, a razlog je povreda kolena.

- Sećate se da je Adam imao udarac u koleno u jednom od prošlih mečeva u Evroligi i zbog toga je bio van terena. Imao je iritaciju tokom igre, proveriće ga doktori, uradiće magnetnu rezonancu sutra i znaće se više toga. Ne znam zbog čega oseća iritaciju.

Nemanja Nedović se vratio na teren posle povrede i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu.

- Srećam sam i zbog Nedovića, on je važan za nas, radio je sve vreme da bi se vratio i bio onakav kakav je bio danas. Mnogo nam je pomagao.

Najefikasniji sa 23 poena bio je Majk Tobi.

Majk Tobi,  Jago Mateus i Stefan Lazarević
Majk Tobi, Jago Mateus i Stefan Lazarevićfoto: Starsport©

- Srećan sam zbog Majka, znamo da ima talenta, dugačak je, može da igra odbranu. Ovo je bio njegov prvi dobar meč od kako sam ovde, očekujem isti napor od njega, možda ne mora da da 23 poena, ali želimo da bude aktivan sve vreme. To je mentalitet i značenje tima. Jedno veče jedan igrač može da igra dobro, drugo veče neko drugi. Svi su bitni za ovaj tim. Očekujem da svi daju maksimum svaki put kada su na terenu.

Mnogo ozbiljnije nego što je navikao navijače, odigrao je i Šabaz Nejpir.

- Mislim da je pozitivno kako je Šabaz prišao meču večeras i srećan sam što pomaže timu uvek sa svojim nastupima, ne samo poenterski, nego igrajući za ostale. Verujem da će se poboljšavati svakog dana, on je igrač koji može da da dodatni puš ekipi. Naći će još više samopouzdanja, danas je odigrao veoma dobru utakmicu - rekao je Sferopulos.

Zvezda u petak gostuje Barseloni u okviru Evrolige.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.