ZVEZDA SRUŠILA ŽILAVU BUDUĆNOST: Delije dočekale Nedovića, Tobi BRILJIRAO
Nedović na meču protiv Budućnosti, Foto: Starsport©

6. KOLO ABA LIGE

ZVEZDA SRUŠILA ŽILAVU BUDUĆNOST: Delije dočekale Nedovića, Tobi BRILJIRAO

Uzbudljiv meč u "Štark areni" i prvi poraz Podgoričana

Objavljeno: 21:08h

Košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Budućnosti na domaćem terenu rezultatom 95:86, u okviru derbija 6. kola ABA lige.

Podgoričanima mi je ovo prvi poraz u regionalnom takmičenju, dok su Beograđani na istom skoru 5-1 posle poraza od Partizana u prethodnoj rundi.

Ono što raduje navijače Zvezde je povratak Nemanje Nedovića na teren koji je pauzirao oba "večita" derbija, kao i meč sa Bajernom.

U uvodnim minutima meča se igralo koš, ali onda izabranici Petra Mijovića prave seriju od 9:0 i preuzimaju vođstvo.

Međutim, ekspresno se vratila Crvena zvezda pre svega zahvaljujući dobrim rešenjima u napadu Miloša Teodosića, kao i poenima sjajnog Tobija i Davidovca, pa je posle 10 minuta košarke bilo 21:18 za domaće.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: Starsport©

U nastavku se borba rasplamsala, a nekoliko značajnih poteza je odigrao Jago Mateus, dok je s druge strane Megi igrao sjajnu košarku.

Crveno-beli uspevaju da odu na poluvreme sa dvocifrenom prednošću 53:42.

Izabranici Janisa Sferopulosa su vezali nekoliko dobrih poteza u nastavku, ali je usledila nova serija Budućnosti od 8:0.

U jednom momentu je Zvezda imala višak od 17 poena 61:44, da bi gosti uspeli da se približe na posed zaostatka.

Međutim, Teodosić pogađa važnu trojku u finišu trećeg kvartala, da bi potom Nedović na isti način otvorio poslednji period.

Teodosić na meču sa Budućnosti
Teodosić na meču sa Budućnostifoto: Starsport©

Rajt i Džons su mučili crveno-bele, ali su uspeli da odbiju sve nalete Podgoričana i upišu važnu pobedu u regionalnom takmičenju. Nedović je pogodio nekoliko važnih šuteva u finišu što mu je svakako potrebno za samopouzdanje posle izlaska iz povrede.

Najefikasniji u sastavu Zvezde bili su Majk Tobi sa 23, Nemanja Nedović 16, Šabaz Nejpir 14, Miloš Teodosić sa 10 poena i šest asistencija. Kod Budućnosti, Marvin Džons i Mekinli Rajt su postigli po 17, Brendon Pol 14, Flečer Megi 13.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.