Teodosić dobio priznanje koje su osvajale legende srpske, jugoslovenske i NBA košarke! (VIDEO)
Foto: Profimedia

velika čast

Teodosić dobio priznanje koje su osvajale legende srpske, jugoslovenske i NBA košarke! (VIDEO)

Još od 2000. godine nijedan igrač koji ne igra u NBA ligi nije osvojio ovu nagradu
Objavljeno:

Teodosićev izbor dobija na snazi ako pogledamo ko sve od Evropljana trenutno nastupa u NBA ligi, ali i kakva je konkurencija u samoj Evropi.

Teo je u 2016. godini predvodio CSKA do trijumfa u Evroligi, a potom i Srbiju do finala Olimpijskih igara u Riju, na tom putu igrajući košarku koja mu je donela još jedno laskavo priznanje pristiglo od američkih košarkaških trenera, koji su ga proglasili najboljim košarkašem koji ne nastupa u NBA ligi.

Miloš Teodosić vratio je nagradu "Euroscar" u Evropu posle punih 16 godina! Uredništvo "Gazzette" u tekstu u kom su objavljeni rezultati glasanja nazvalo je Teodosića "fenomenom" i podsetilo da mu na kraju sezone, a ima 29 godina, ističe ugovor sa CSKA iz Moskve i da postoji mogućnost da veličanstvenu karijeru završi u NBA ligi.

"Gazzetta" podseća i na Teove početke u Valjevu i potom FMP Železniku, kao i da je 2007. bio izabran za najboljeg igrača Evrope do 20 godina, što mu je donelo transfer u Olimpijakos. Drugo mesto u glasanju pripalo je Teodosićevom saigraču iz CSKA, Nandu De Kolou, a treći je bio prošlogodišnji pobednik, Pau Gasol, sada igrač San Antonio Sparsa. (Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.