Teodosić dobio priznanje koje su osvajale legende srpske, jugoslovenske i NBA košarke! (VIDEO)
Foto: Profimedia

velika čast

Teodosić dobio priznanje koje su osvajale legende srpske, jugoslovenske i NBA košarke! (VIDEO)

Još od 2000. godine nijedan igrač koji ne igra u NBA ligi nije osvojio ovu nagradu
Objavljeno:

U proteklih nekoliko meseci, Miloš Teodosić je dobio veliki broj prestižnih nagrada, ali konstatno pristižu nove.

Ovoga puta, kapitenu srpske reprezentacije pripala je nagrada "Euroscar", a ovo na neki način predstavlja presedan.

Naime, Teodosić je proglašen za najboljeg evropskog košarkaša, a prvi put još od 2000. godine, ovu nagradu nije dobio neki evropski igrač koji igra uNBA ligi.

Italijanska "Gazzetta dello Sport", koja tradicionalno sprovodi ovu anketu u 33 zemlje sveta, a pravo glasa imaju treneri, igrači i sportski novinari, nazvala je Teodosićev trijumf istorijskim utoliko što je prekinuta duga tradicija da se za najbolje iz Evrope biraju oni koji nastupaju u NBA ligi.

Prethodno, Gregor Fućka bio je proglašen za najboljeg kao igrač Fortituda u 2000. godini, a onda su redom birani: Peđa Stojaković, Dirk Novicki (6 puta), Toni Parker (2), Pau Gasol (4), Andrej Kirilenko i Mark Gasol.

Prvi "Euroscar" dodeljen je 1979. godine i pripao je sovjetskom košarkašu Vladimiru Tkačenku, a potom je usledila dominacija igrača iz jugoslovenske škole: Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović (2), Dražen Petrović (4), Toni Kukoč (5), uz kratke prekide kada bi za najboljeg bio biran Arvidas Sabonis (6). Novicki i Sabonis rekorderi su sa po šest laureata, jednim više od Kukoča i dva od starijeg Gasola.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.