Novače, sram te bilo: Ovakav tvoj pad je uvreda za sve Srbe! (FOTO)
Foto: Fonet

Tako je!

Novače, sram te bilo: Ovakav tvoj pad je uvreda za sve Srbe! (FOTO)

Fantastičan blog napisan kao odgovor na mnoge kritike na račun sada već drugog tenisera sveta
Objavljeno: 10:18h
foto: Profimedia/Fonet

Samo 126 nedelja, ili bezmalo dve i po godine provedene na prvom mestu, u verovatno najjačoj konkurenciji koju je svetski tenis ikada video, nisu bile dovoljne da zadovolje domaću javnost koja odavno sluti da se ovaj trenutak morao dogoditi.

Od početka su oni mudriji među nama znali da svaka, pa i ova Novakova, priča ima kraj. Da će pre ili kasnije doći i taj trenutak kada će biti drugi na svetu. Dakle odmah iza prvog, ali ne i prvi.

Za nas koji smo svi u životu dostigli maksimum, premalo.I džaba 66 osvojenih turnira i 12 grand slam-ova, nama Srbima to ne znači ništa jer će jednom ipak doći kraj.

Poređenja radi gorepomenuti Vilander je osvojio samo pola od nabrojanog.

Jedan Goran Ivanišević, kome se i danas Hrvatska klanja, osvojio je jedan Wimbledon. Novak tri. Nama Srbima sve to ne znači ništa jer mi kada volimo volimo iz sve snage, kao fudbalere. Kada mrzimo onda mrzimo još jače, kao Novaka Đokovića.

I sada kada više nije prvi možemo da odahnemo.

foto: Fonetap

Više nam ne smeta da li i gde plaća porez, da li je u istom hotelu sa Natašom Bekvalac, da li i šta nosi oko vrata i šta o tome misli Srpska pravoslavna crkva, kao i mi veliki Srbi koji retko idemo u crkvu ali praktikujemo pravoslavlje i turbo folk.

I sram neka te bude, Novače, što si nas noćima držao budne osvajajući sve što se moglo osvojiti, sram neka te bude što je pola sveta čulo za Srbiju samo jer je njeno ime stajalo pored tvog imena, sram neka te bude što je često bilo lakše ustati ujutro i raditi za bednu platu jer si prethodne večeri umorio Nadala ili pokvario frizuru Federeru.

Sram neka te bude što si bio naš, a nije te bilo sramota da to kažeš.Srami se što i sada kada ti je teško imaš nas koji ne umemo da cenimo sve ovo što si postigao.

Srami se jer je mene sramota od nas samih što smo takvi kakvi jesmo.…i svi ćemo te opet kovati u zvezde i govoriti da smo znali da ćeš se vratiti kada ponovo počneš da osvajaš turnire.

Takvi smo mi Srbi. (zato nas i svrbi, što bi Tifa rekao prim.aut.)

Što bi rekao Crnjanski “Nigde se ne govori tako loše o nama kao kod nas samih" - glasio je blog dotičnog Nenada Uskokovića, koji je pročitalo nekoliko stotina hiljada ljudi za samo par dana!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.