"FIFA PRAVILNIK JE JASAN, ALI DA SAČEKAMO, DA NE ŽURIMO..." Svilar može da igra samo za Srbiju?
Mile Svilar na utakmici Fiorentine i Rome, Foto: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

"Mislim da je pogrešio"

"FIFA PRAVILNIK JE JASAN, ALI DA SAČEKAMO, DA NE ŽURIMO..." Svilar može da igra samo za Srbiju?

Znam da je selektor hteo da miksuje protiv Rusije i Kipra, i ubeđen sam da bi Svilar branio barem jednu utakmicu, rekao je Stojanović

Objavljeno: 15:12h

Mile Svilar odlučio je da više ne želi da brani za Srbiju, a o tome je govorio i Stevan Stojanović, direktor našeg seniorskog nacionalnog tima.

- Istina je! Mile Svilar je dobio poziv, a onda nas obavestio da neće da brani za Srbiju - rekao je Stojanović za Kurir.

Mile Svilar
Mile Svilarfoto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Golman Rome mogao bi da zameni Tiba Kurtou na golu Belgije na narednom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Videćemo šta kažu pravila FIFA, a tiču se promene reprezentacije. Konsultovali smo ih i FSS čeka odgovor. Pravilnik bi tu trebalo da je jasan. Može promena reprezentacije, ali ako si debitovao ispod 21 godine. A, Mile Svilar je debitovao za Srbiju sa 22 godine. Pravilnik je jasan, ali da sačekamo, da ne žurimo - istakao je Stojanović.

Stevan Stojanović
Stevan Stojanovićfoto: Starsport©

Pojedini prenose da se Mile uplašio jake konkurencije u redovima "orlova."

- Ne bih da idem toliko daleko. Činjenica je da Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković brane standardno. Da je Đorđe Petrović stao na gol Čelsija. Ali i Mile Svilar brani za Romu. Ne znam da je bilo ko rekao da Svilar neće da brani za Srbiju. Znam da je selektor hteo da miksuje protiv Rusije i Kipra, i ubeđen sam da bi Svilar branio barem jednu utakmicu. Dobio je uredno poziv, što govori da mi u njega verujemo - jasan je Stojanović.

Mile Svilar
Mile Svilarfoto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Ratko Svilar otkrio je kako je želeo da njegov sin igra za Srbiju.

- Ratko Svilar i ja smo baš dobri prijatelji. Nismo se čuli. Video sam šta je izjavio, da je mali prihvatio da brani za Srbiju zbog njega. Ne treba da prenagljujemo, niti da osuđujemo tog momka. Mislim da je pogrešio - zaključio je Svilar.

(Espreso/Kurir/A.R/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.