EKSPLOZIJA EMOCIJA! Srbin se oglasio posle podviga karijere: Ceo život sam čekao ovaj trenutak...
Mile Svilar, Foto: Imago-Images/Emmefoto / imago sportfotodienst / Profimedia

BRAVO, MAJSTORE

EKSPLOZIJA EMOCIJA! Srbin se oglasio posle podviga karijere: Ceo život sam čekao ovaj trenutak...

Konačno dobio šansu i zablistao

Objavljeno: 11:01h

Golman Rome Mile Svilar zahvalio je treneru Danijeleu De Rosiju na ukazanom poverenju, nakon što je odbranio dva jedanaesterca protiv Fejenorda i pomogao ekipi da se plasira u osminu finala Lige Evropa.

Roma se plasirala u osminu finala Lige Evropa, pošto je posle jedanaesteraca pobedila Fejenord 4:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno 1:1, u revanšu plej-ofa. Isti rezultat 1:1 bio je i u prvoj utakmici u Holandiji.

De Rosi je nedavno zamenio trenera Žozea Morinja na klupi Rome i pružio je šansu povremenom srpskom reprezentativcu Svilaru na golu umesto Ruija Patrisija.

- Ovo je neverovatno. Bez reči sam. Čitavog života sam radio za ovaj trenutak, na ovom stadionu. Mamma mia. Svaki put kada zakoračim ovde, trenutak je još posebniji, to je ludo - rekao je Svilar za Skaj Italija.

Svilar brani penal protiv Fejenorda
Svilar brani penal protiv Fejenordafoto: Fabrizio Corradetti/IPA Sport / / PA Images / Profimedia

On je sinoć tokom utakmice imao nekoliko dobrih odbrana, a na kraju je odbranio penale koji su izveli David Hancko i Alireza Jakanbaš.

- U ovakvim trenucima ne osećam pritisak. Odbranio sam dva, mogao sam i treći, ali pobedili smo i to je najvažnije - naveo je 24-godišnji golman.

Upitan je da li je pre utakmice analizirao izvođače penala u Fejenordu.

- Gledao sam snimke sa trenerom golmana, ali sam odlučio gde ću da se bacim. Pogodio sam stranu u tri od pet penala - dodao je on.

Svilar je rekao da je De Rosi važna figura u njegovoj karijeri.

- Ovo je veoma, veoma važno, vera se pretvara u učinak na terenu i čini me sigurnijim. Zahvalan sam treneru što je meni i mojoj porodici pružio nezaboravan trenutak. Sada niko ne može da nam skine osmeh sa lica, ali već od petka se vraćamo poslu za narednu utakmicu - naveo je on.

Svilar je rođen u Belgiji i igrao je za mlađe selekcije te reprezentacije, ali je 2021. godine debitovao za Srbiju, u prijateljskoj utakmici protiv Katara (4:0).

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.