PANKOV ČEKA SUĐENJE, ISTINA IZLAZI NA VIDELO: "Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada..."
Radovana Pankova su priveli kao najvećeg kriminalca, Foto: Legia Warszawa/Youtube

SKANDAL DOBIJA EPILOG

PANKOV ČEKA SUĐENJE, ISTINA IZLAZI NA VIDELO: "Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada..."

Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti - poručio je Radovan Pankov u zvaničnom saopštenju

Objavljeno:

Iz holandskog tužilaštva objavili da će suđenje Radovanu Pankovu početi 11. januara.

Pankov je, zajedno sa kapitenom Žosueom, optužen za prekomernu upotrebu sile u gužvi koja je nastala kada je delegacija Legije izlazila sa "AFAS stadiona" u Alkmaru, posle gostovanja AZ-u u Ligi Evrope.

Tada je holandska policija zabranila izlazak Poljacima dok ne sprovede njihove navijače van stadiona, ali je pritom bila pregruba i udarila predsednika Legije, a snimci cele gužve su obišli svet.

Pankov je, navodno, odgurnuo jednog člana obezbeđenja koji je pritom polomio ruku, a bivši štoper Crvene zvezde tvrdi da je delao u samoodbrani, za šta navodno ima dokaze. Policija je pretila ulaskom u autobus Legije ako Pankov i Žosue ne izađu, a onda ih je privela.

Pankov je izašao iz pritivora i oglasio se saoštenjem.

- Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu. Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta. Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti - poručio je Radovan Pankov u zvaničnom saopštenju.

Ranije se javio i Žosue koji još čeka poziv holandskih vlasti da se pojavi na sudu.

- Bila je to užasna noć. Nikada nisam doživeo ništa tako loše, tako nepravedno. A verujte mi, prošao sam svašta u životu. Te sate, neizvesnost i strahove koji su me tada pratili ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Izašao sam iz zatvora, ali trebaće mi neko vreme da se psihički oporavim. Znam da moram živeti s tim, ali s druge strane voleo bih ga se rešiti, kao i svih stvari koje sam tada nosio - rekao je između ostalog Portugalac za sajt sportfakty.wp.pl.

Bonus video:

01:23

Žan Filip Kraso posle promašaja u meču Crvene zvezde i Jang Bojsa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.