GDE SI BIO DOSAD, ČOVEČE? Srbin putovao kroz vreme - dao gol u Ligi šampiona posle 13 godina!
Marko Arnautović slavi prvi gol u LŠ posle 13 godina, Foto: EPA/Antonio Cotrim

nestvaran rekord

GDE SI BIO DOSAD, ČOVEČE? Srbin putovao kroz vreme - dao gol u Ligi šampiona posle 13 godina!

Marko Arnautović je dao prvi gol u povratku Intera od 0:3 na Benfikinom "Lužu" i tako ostvario zapanjujući podvig

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Prethodno veče u Ligi šampiona je bilo vrlo efikasno sa po šest golova u Istanbulu (Galatasaraj - Mančester Junajted 3:3), Lisabonu (Benfika - Inter 3:3), i Londonu gde je Arsenal sa 6:0 zgazio Lans.

Pritom su "Tobdžije" postavile rekord kao prvi tim za koji je pet različitih fudbalera dalo golove u jednom poluvremenu (Haverc, Žezus, Saka, Martineli, Edegor). Kasnije je i Žoržinjo održao ovu "raznolikost" golom iz penala u finišu.

Ali još jedan impresivan i još teži rekord za obaranje postavio je Marko Arnautović.

Reprezentativac Austrije srpskog porekla je prvi gol u povratku Intera od 0:3 na Benfikinom "Lužu" i tako ostvario zapanjujući podvig.

Naime, napadač "Neroazura" na pozajmici iz Bolonje je postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona još od 2010. godine, odnosno posle 4740 dana! Očekivano, to je najduža pauza nekog igrača između dva gola u elitnom UEFA klupskom takmičenju.

Da sve bude zanimljivije, Arnautović je taj gol pre skoro tačno 13 godina dao protiv Intera, a kao igrač Verdera iz Bremena.

Marko Arnautović (34) je posle preletanja iz jedne u drugu akademiju Rapida i Austrije iz Beča, otišao u Tvente 2006. godine a onda pre odlaska u Verder kratko bio na pozajmici baš u Interu. Posle Verdera, Arnautović je igrao u Premijer ligi za Stouk Siti i Vest Hem, da bi onda napravio izlet u Šangaj Port.

Pokojni Siniša Mihajlović ga je doveo u Bolonju leta 2021. da bi ovog avgusta otišao na svoju drugu pozajmicu Interu, 14 godina kasnije.

Bonus video:

00:22

Gol i slavlje Ferencvaroša

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.