VIDIĆ OTKRIO PLATU PIKSIJA: "Da li je u redu da TOLIKO plaćamo selektora koji je radio u Japanu?!"
Nemanja Vidić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

šokIRAO

VIDIĆ OTKRIO PLATU PIKSIJA: "Da li je u redu da TOLIKO plaćamo selektora koji je radio u Japanu?!"

Šta ćemo raditi kada bude on odlazio i treba da dovedemo nekog koji je možda već bio trener u ligama "petice"? - zapitao je Nemanja Vidić

Objavljeno: 10:58h

Fudbaleri i stručni štab fudbalske reprezentacije Srbije su žestoko proslavili plasman na Evropsko prvenstvo 2024, prvo za nacionalni tim još od EURO-a 2000.

Nemanja Radonjić je čak imitirao proslavu Novaka Đokovića sa Ju-es opena mada se ovaj rezultat teško može porediti sa njegovim osvajanjem grend slema.

Fudbalska javnost nije bila toliko impresionirana "Orlovima" koji su po dva puta pobedili Crnu Goru i Litvaniju, ali remizirali sa nejakom Bugarskom i oba puta izgubili od Mađarske koja je bila jedini jak rival u G grupi kvalifikacija za EP.

Međutim, fudbaleri i naročito selektor Dragan Stojković Piksi su imali i jak finansijski razlog za plasman u Nemačku. Fudbaleri su dobili oko 100.000 evra na ime premije, a Stojković 1.140.000 evra.

Dragan Stojković Piksi, Dragan Stojković, Piksi
foto: Starsport

Proslavljeni fudbaler Crvene zvezdde, Mančester Junajteda i reprezentacije Srbije, Nemanja Vidić, žestoko je prozvao Piksija i Savez u intervjuu za "NIN", ne samo zbog premija već i redovne plate za stručni štab.

- Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu, došao sam do podatka da je u poslednje dve godine na selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona godišnje. I moje pitanje je da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija, koja nema toliki izvor prihod, a da dajemo za selektora i stručni štab toliki novac? Ovde ne ulazim u kvalitete selektora Dragana Stojkovića Piksija, govorim sistemski: ako ćemo dovoditi trenere, moramo priznati, koji rade u Kini i Japanu, šta ćemo raditi kada bude on odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je možda već bio trener u ligama "petice"? - zapitao je Nemanja Vidić.

Vidić je u intervjuu za "NIN" postavio i pitanje da li bi on prvo trebalo da ode u zatvor kako bi mogao da ima neku funkciju u srpskom fudbalu.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/NIN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.