DŽAJIĆ BAŠ NE ŽELI OVU REPREZENTACIJU U GRUPI NA EP: Ne daj Bože!
Dragan Džajić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

zanimljivo

DŽAJIĆ BAŠ NE ŽELI OVU REPREZENTACIJU U GRUPI NA EP: Ne daj Bože!

Predsednik FSS i legendarni as i funkcioner Crvene zvezde jasan po pitanju žreba za EURO

Objavljeno:

Srbija je uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo prvi put posle 24 godine.

"Orlovi" će 2. decembra na žrebanju grupa biti smešteni u četvrti šešir.

Svoje želje u razgovoru za "Sportal" izneo je predsednk FSS Dragan Džajić.

Dragan Džajić
Dragan Džajićfoto: Starsport©

- Svi imamo pravo na želje, ali želje su jedno, a realnost drugo. Koga god da dobijemo na žrebu je težak protivnik. Ne mogu ja sada da kažem samo ne Nemačka, Španija, Francuska...Teški su, ali su teški i Rumunija, ne daj Bože Albanija...Svi oni mogu da nam nanesu određeni problem. Mi treba da cenimo naše uspehe i naše igrače, ali nemojmo na precenjujemo. Moramo biti realni da bismo napravili taj iskorak i novi korak napred - istakao je Džajić.

On je otkrio i šta nam je potrebno za uspeh na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Konkretno, ove kvalifikacije, naravno da je bilo nervoze, biće je i ubuduće. Teško je gledati utakmicu, teško je i igrati kad su prevelika očekivanja. Zato moramo svakog protivnika ispoštovati, to je moj lični pristup.Znate kako, selektor ima pravo na svoj način da razgovara sa igračima, ja mogu negde u prolazu da poslušam igrača, pa i nešto da mu kažem, ali sam generalno za jedan pristup umerenog optimizma. Ne da se plašimo nekog, ali da budemo svesni i da javnost pripremimo da mi nismo najbolji u Evropi. Ima mnogo igrača u Srbiji, pa sa realnim očekivanjima treba da idemo stepenik po stepenik. Trebamo da napravimo kult reprezentacije. Ja ga ne mogu napraviti za period u kojem ću biti na čelu Saveza, ali on mora da se stvara i da se pravi godinama da bi naša reprezentacija igrala onako kako želi publika - poručio je Džajić.

Bonus video:

03:51

DRAGAN DŽAJIĆ BORDIĆE CRVENO-BELE U NEMAČKOJ Legendarni fudbaler o Hofenhajmu, Zvezdi u LE, 163. večitom derbiju (KURIR TV)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.