PIKSI VERUJE U TADIĆA: Ne razmišljam o Evropi, ako dođe dođe, ako ne, onda ništa! (VIDEO)
Foto: Espreso

SaD ga zanima Kina

PIKSI VERUJE U TADIĆA: Ne razmišljam o Evropi, ako dođe dođe, ako ne, onda ništa! (VIDEO)

Dobitnik Zlatne lopte FSS za najboljeg trenera bio je presrećan zbog priznanja, a kako sam kaže, trenutno ne razmišlja o trenerskom poslu na "starom kontinentu"
Objavljeno: 14:33h
foto: Espreso

On je rekao da je u Kini ekspanzija fudbala, da svetska i evropska igračka i trenerska imena dolaze tamo. Dodao je da se mnogo ulaže u infrastrukturu, igrače i trenere i da će zbog toga obaveze i iskušenja biti veća naredne godine, pošto je konurencija jaka.

- U januaru su sve ankete navele da smo mi glavni kandidati za ispadanje iz lige, a ja sam rekao da je cilj da budemo u prvih pet. Za jedno mesto sam pogrešio, pošto smo završili šesti na tabeli. Konkurencija je velika, teško je napraviti uspeh u Kini. Rekao sam da ćemo igrati najlepši fudbal i da rezultati došli ili ne, da moramo da igramo najlepše. Na kraju sezone se to potvrdilo, a to mi je velika satisfakcija, nisam ih slagao, kada vidite da je vaš tim limitiran a vi iz igrača izvučete maksimum i pokažete fenomenalan fudbal - rekao je Stojković.

Upitan o rezultatima reprezentacije Srbije, Stojković je rekao da je drugo mesto u kvalifikacionoj grupi jako zadovoljavajuće, ali da bi voleo da su "orlovi" prvi.

- Ima dovoljno vremena da se to popravi. Ovo što je do danas urađeno ima smisla i daje objektivnu nadu da možemo da ostvarimo prioritet, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo, što bi imalo ogroman značaj. Verujem da će drugo poluvreme u kvalifikacijama sledeće godine doneti dobre rezultate i pozitivnu energiju koja će nas nositi do kraja. Verujem da sa Tadićem i saigračima i Muslinom na klupi, reprezentacija može da se nađe tamo gde svi želimo - rekao je on.

Stojković je naveo i da je osim na profesionalnom ova godina za njega bila uspešna i na privatnom planu, pošto je dobio unuku.

- To je nešto najlepše što čoveku može da se dogodi. Predivan je osećaj, nisu me lagali. Unuka je centar mog života - rekao je Stojković.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.