ZAŠTITITE LICE TOKOM ZIME, EVO ŠTA ĆE MU JEDINO POMOĆI: Nemojte da dozvolite da bude SUVO i GRUBO
Nega lica, Foto: TikTok printscreen/tastendash

pažnja

ZAŠTITITE LICE TOKOM ZIME, EVO ŠTA ĆE MU JEDINO POMOĆI: Nemojte da dozvolite da bude SUVO i GRUBO

Kako pravilno negovati kožu lica u zimskom periodu?

Objavljeno:

S početkom grejne sezone, mnogi se suočavaju sa suvom kožom, a hidratantne kreme kao da prestaju da rade. Razlog je suv vazduh u zatvorenom i hladnoća, koji uobičajenu negu čine nedovoljnom. Saznajte kako negovati kožu tokom grejne sezone.

U jesenjim i zimskim mesecima uobičajena nega možda neće biti dovoljna. Zagrejane prostorije u kojima provodimo najviše vremena, kao i niske spoljašnje temperature uzrokuju isušivanje kože. Osim toga, usled smanjenja temperature, proces cirkulacije krvi se donekle usporava, a koža ne dobija dovoljno hranljivih materija. Kako pravilno negovati kožu lica u zimskom periodu?

Kako negovati kožu tokom grejne sezone i izbeći dehidraciju i druge probleme

Tokom hladne sezone, koži su potrebne četiri stvari.

1. Delikatno čišćenje

Potrebno je blagovremeno ukloniti šminku i nečistoće sa kože, ali čišćenje treba da bude što je moguće nežnije. Glavni cilj čišćenja kože u hladnoj sezoni je sa se očuva prirodni lipidni film. Za uklanjanje kozmetike preporučuje se upotreba losiona bez alkohola, tonika, specijalnog mleka, krem-gela, balzama, micelarne vode. Voda za umivanje treba da bude sobne temperature, a bolje je koristiti mineralnu vodu umesto vode iz slavine. Umivalice treba da budu blage i da sadrže sastojke koji štite i neguju kože, a ne samo čistače.

Nega lica
Nega licafoto: Printscreen TikTok/jenjones444

2. Nežan piling

Gornji sloj dermisa stalno “umire”, pa se piling mora praktikovati tokom cele godine. Zimi se intenzivira proces odumiranja ćelija, koža postaje manje elastična i osetljivija na iritanse. Agresivni pilinzi koji se koriste u toploj sezoni nisu pogodni za zimsku negu. Zbog toga birajte što blaže pilinge, piše Lepota i Zdravlje.

3. Pravilna ishrana

Posebnu ulogu u održavanju zdravlja kože igraju vitamini A, B, C, E i mikroelementi – cink, selen. Oni moraju biti prisutni u ishrani.

4. Poboljšana hidratacija

Kreme koje se koriste u proleće i leto su obično na bazi vode i imaju laganu, finu teksturu. Zimska hidratantna krema treba da bude gušća, obogaćena komponentama koje zadržavaju vlagu, kao što su glicerin, hijaluronska kiselina, prirodna ulja. Osim toga, treba koristiti i hidratantne maske.

5. Posebnu pažnju posvetite problematičnoj koži

Problematična koža zimi postaje još ranjivija i osetljivija. Maske za sušenje i matiranje protiv seboreje i akni treba smanjiti na dva puta nedeljno, a piling se preporučuje ne više od jednom nedeljno. Za sve tipove kože, tokom grejne sezone, proizvodi koji sadrže alkohol su kontraindikovani, a prilikom nege masne kože zimi treba izbegavati kreme koje sadrže parafin i mineralna ulja.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.