GREŠKE KOJE SVI PONAVLJAJU KADA PERU ZUBE, MOGU VAS KOŠTATI ZDRAVLJA: Posle pranja NIKAKO ne smete da radite OVO
Ilustaracija, Foto: Profimedia

ovo morate znati

GREŠKE KOJE SVI PONAVLJAJU KADA PERU ZUBE, MOGU VAS KOŠTATI ZDRAVLJA: Posle pranja NIKAKO ne smete da radite OVO

Kako bi vaš osmeh zablistao, važno je da redovno vodite računa o higijeni zuba

Objavljeno:

Održavanje zuba čistim može izgledati kao lak zadatak, ujutru i uveče, ali mnogi od nas to rade pogrešno ispirajući usta nakon pranja. Koliko često treba da perete zube? I koliko dugo?

Stručnjaci savetuju da bi trebalo bi da perete zube pastom za zube sa fluorom dva puta dnevno - kada se probudite i nakon što odete u krevet. Zatim, za pastu za zube, trebalo bi da tražite proizvode koji sadrže dovoljno fluorida. Odrasli treba da provere na pakovanju da li dobijaju najmanje 1.350 delova na milion (ppm) fluorida.

Zubar
foto: J.M. Guyon - Copyright 2012 / CandyBox / Profimedia

Koje su najčešće greške tokom pranju zuba?

Čišćenje zuba pre doručka bolje je za vašu zubnu gleđ, ali nemojte jesti odmah nakon što završite. To je zato što je vaša gleđ slabija nakon četkanja, pa je ostavite najmanje 30 minuta pre žvakanja. Takođe, nemojte da ispirate usta vodom nakon pranja zuba, jer će se na taj način isprati i preostali fluor iz paste za zube.

Takođe ne bi trebalo da grgoćete vodu za ispiranje usta nakon četkanja jer ona izaziva isti problem. Umesto toga, upotrebu tečnosti za ispiranje usta, na primer posle ručka I ne zaboravite da koristite konac svakog dana!

Redovna poseta kod stomatologa je još jedan od važnih odlika prevencije bolesti zuba. Prepručuje se stomatološki pregled na svaki šest meseci.

BONUS VIDEO:Stomatolog predstavlja razvoj paradontopatije

02:34

Stomatolog predstavlja razvoj paradontopatije

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.