10 najluksuznijih pića koja su obeležila 2016. (FOTO)
Foto: Profimedia

po malo i sa uživanjem

10 najluksuznijih pića koja su obeležila 2016. (FOTO)

Možda nemate priliku da često ispijate luksuzna pića, a da li vas zanima koja su to najskuplja?
Objavljeno:

6. Hennessy X.O.

Nazvan po slavnom Mauris Henesiju, ‚‚Hennessy X-O.‚" lako može postati esencijalni simbol poznate francuske kuće konjaka. Predstavljajući neponovljiv ukus mešavina bibera, hrasta, arome stare kože, ‚‚Hennessy X.O." je oduvek bio legendarna ikona kuće, a renomirani dizajner Tom Dikson je odlučio da piću pruži estetiku koju zaslužuje u obliku rafinirane flaše.

5. Amontillado Sherry

Vodeći proizvođač vina Barbadillo se krije iza fantastičnog eliksira kao što je starinski ‚‚Amontillado Sherry‚", a trebalo je tačno 125 godina kako bi ovo piće bilo kreirano. Smatra se jednim od retkih i najstarijih šerija na tržištu dok o tome svedoči i limitirana serija od svega 100 proizvedenih boca. Boca Versos 1891 šerija koja je ručno izarađena od strane portugalskog proizvođača stakla Atlantis je prodata po ceni od 8,000. funti.

A photo posted by Vinissimo (@vinissimoshop) on

4. Macallan in Lalique Six Pillars

Četvrto mesto zauzima još jedan ‚‚Maccalan malt" iz serije ‚‚Macallan in Lalique Six Pillars", a smatra se ultimativnim snom svakog kolekcionara retkih pića. Ovaj neverovatan viski koji je destilovan 1950. godine, je takođe upakovan u ‚‚Lalique" flašu, pa nosi opravdano naziv ‚‚Peerless Spirit" (duh bez premca).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.