Kašlješ kao magarac? Ovi prirodni lekovi će ti pomoći u borbi protiv kašlja (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

domaći recepti

Kašlješ kao magarac? Ovi prirodni lekovi će ti pomoći u borbi protiv kašlja (FOTO) (GIF)

Priroda zna najbolje i za sve boljke uvek daje nadragocenije lekove, zato priglite njene blagodati umesto raznorazhih sirupa i tableta
Objavljeno: 09:34h

Majčinu dušicu, cimet, luk, beli luk i zarezanu ljutu papričicu stavite u tiganj pa prelijte uljima i medom. Promešajte i pustite smesu da se grije dok ne počne da ključa. Zatim je pustite da se potpuno ohladi, izvadite tvrde namirnice, i u preostalu tečnost ulja i meda dodajte svež limunov sok. Sipajte dobijenu smesu u staklenu posudicu i čuvajte u frižideru. Uzimajte sirup tri do četiri puta na dan.

foto: giphy

6. Ljuti sirup od đumbira i luka Sipajte med u posudicu i dodajte glavicu sitno iseckanog crvenog luka i narendajte 3 sveža đumbira. Promešajte i pustite smesu da odstoji preko noći. Sastojke možete da izvadite iz meda ili da ih ostaviti, po želji. Preporučuje se da uzimate kašičicu sirupa pet do šest puta dnevno. Ljuti sirup ima snažno dejstvo i brzo ćete primetiti kako se upala grla smanjuje.

foto: Shutterstock

Bonus video

Grip ili prehlada? Ključne razlike posle kojih nećete imati dilemu... Često čujete kako je neko imao grip i da je "ozdravio posle tri dana" ili kako se strašno prehladio, "pa je pao u krevet".

Takva mešanja "baba i žaba" često nemaju veze sa pravim stanjem jer se te bolesti i te kako razlikuju. Pogledajte kako...

(Espreso.co.rs / Izvor: toprtal.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.