Kašlješ kao magarac? Ovi prirodni lekovi će ti pomoći u borbi protiv kašlja (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

domaći recepti

Kašlješ kao magarac? Ovi prirodni lekovi će ti pomoći u borbi protiv kašlja (FOTO) (GIF)

Priroda zna najbolje i za sve boljke uvek daje nadragocenije lekove, zato priglite njene blagodati umesto raznorazhih sirupa i tableta
Objavljeno: 09:34h

3. Sirup od meda, limuna i maslinovog ulja Tri ukusne i same po sebi nutritivno bogate namirnice, pomešane kriju odličan recept za ublažavanje kašlja. Pomešajte isceđeni limun, kašiku maslinovog ulja i jednu do dve kašike meda pa sipajte u flašu. Ako želite da napravite veće količine sirupa, dodajte namirnice prema ovim merama, ali u većoj količini. Sirup možete piti više puta dnevno po kašiku ili dve, bez brige da će vam naškoditi.

foto: Thinkstock

4. Lovorov sirup Iako ga najčešće koristite kao začin u kuhinji, lovor je poznat i kao prirodni lek koji deluje protivupalno i antiseptički. Sirup od lovora je odličan saveznik u borbi protiv kašlja. Sipajte 20 dekagrama smeđeg šećera u posudu i istopite ga na laganoj vatri. Zatim sipajte 2 dl vode u posudu i pričekajte da se šećer otopi pa dodajte 10 listova lovora. Osim lovora, možete pomešati i 6 do 7 listova kadulje koja je takođr odlična za nadraženu sluznicu grla i prehladu. Kuvajte na vatri 5 do 10 minuta, procedite i potom ohlađeni napitak sipajte u staklenu posudicu i čuvajte u frižideru. Uzimajte jednu do tri kašike sirupa dnevno.

foto: Profimedia

5. Sirup od majčine dušice Ovaj sirup je odličan u borbi protiv teškog kašlja, za njegovu pripremu trebaće vam dve grančice majčine dušice, štapić cimeta, manji luk, češanj belog luka, ljuta papričica, 150 ml meda, 50 ml kokosovog ili maslinovog ulja, 50 ml isceđenog limuna.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.