Kašlješ kao magarac? Ovi prirodni lekovi će ti pomoći u borbi protiv kašlja (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

domaći recepti

Kašlješ kao magarac? Ovi prirodni lekovi će ti pomoći u borbi protiv kašlja (FOTO) (GIF)

Priroda zna najbolje i za sve boljke uvek daje nadragocenije lekove, zato priglite njene blagodati umesto raznorazhih sirupa i tableta
Objavljeno: 09:34h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sezona prehlada praćenih kašljem koji ume da bude iritirajući je u jeku, a sirupi i pastile protiv kašlja iz apoteka umeju da budu skupi i precenjeni. Umesto njih isprobajte nekoliko domaćih recepata od prirodnih sastojaka koji uspešno pomažu u borbi protiv upale grla i kašlja.

Posle ovoga više nikad nećete nositi novu odeću, a da je prvo ne operete! (FOTO) (GIF)

Suv kašalj je najčešći simptom prehlade koja redovno muči veliki broj ljudi dolaskom nižih temperatura, ali može nastati i kao iritacija izazvana suvim vazduhom ili dimom cigareta, a jednako tako može biti i posledica alergije ili astme.

foto: Profimedia

Ne kaže se bez veze kako majka priroda zna najbolje, obzirom na to da u prirodi možete pronaći lek za sve, a mnogi upravo prirodnu medicinu uvek radije odabiru pre klasičnih lekova.

foto: giphy

1. Med kao dodatak svemu Med je jedan od najjačih saveznika u borbi protiv nadražene sluznice i ima jaka antibakterijska svojstva, stoga ne čudi što se preporučuje da ga stavljate u čaj koji takođe pomaže protiv kašlja jer vlaži sluznicu grla. Izbegavajte da stavljate med u vruć čaj jer tako uništavate njegova lekovita svojstva, pa se u crevima stvaraju lepljivi toksini koji zagušuju probavni trakt i teško se pročišćavaju iz tela.

foto: giphy

2. Čaj od slatkog korena Isprobajte čaj od slatkog korijena koji deluje blagotvorno na grlo, pa osim što ublažava upalu, ima preventivan učinak. Glicirizin koji sadrži zaslužan je za većinu lekovitih svojstva koje ova biljka poseduje, a preporučuje se i za sluznicu želudca i creva kod osoba koje imaju čir želudca. Ako patite od nekih ozbiljnijih zdravstvenih tegoba, pre konzumiranja čaja proverite s lekarom da li smete da ga pijete i u kojoj količini.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.