NAJSMOTANIJE PTICE GRACIOZNOG IZGLEDA: Ostavite ih same na KOPNU nekoliko minuta, ne zna se koja je SLAĐA! (VIDEO)
Dva pingvina, Foto: Printscreen/ TikTok/ funimalvids

URNEBESNO

NAJSMOTANIJE PTICE GRACIOZNOG IZGLEDA: Ostavite ih same na KOPNU nekoliko minuta, ne zna se koja je SLAĐA! (VIDEO)

Ako majka priroda ne može da nas nasmeje, pingvini uvek mogu, ove naizgled graciozne životinje kriju svoju smotanu stranu

Objavljeno: 10:44h

Pingvini su predivne i fascinantne životinje koje nas često raznežuju svojim simpatičnim izgledom i jedinstvenim načinom života. Iako su poznati po svom gracioznom plivanju u vodi i hodanju na ledu, može se reći da ove životinje ponekad deluju pomalo smotano na kopnu.

Kada se pingvini kreću izvan vode, njihovo kretanje je često komično i nespretno. Njihova građa tela, sa kratkim nogama i težištem bliže prednjem delu tela, čini ih vrlo nestabilnim. Gledajući ih kako proklizavaju ili pokušavaju da održe ravnotežu, ne možete da ne pomislite koliko su ove naizgled graciozne životinje smešne.

Pingvini se često sapliću jedan o drugog, padaju ili se prevrću prilikom izlaska iz vode ili penjanja po ledenim stenama. Ova njihova nespretnost može biti posledica i njihove prilagođenosti na život u vodi, gde su izuzetno vešti. Na kopnu je definitivno druga priča.

Takva situacija i na ovom videu u kome se nalazi kompilacija kratkih inserta u kojima pingvini padaju zbog svoje smotanosti na kopnu. Evo kako to izgleda, s obzirom na to da su nepovređeni, svakako će vas nasmejati:

Iako nam njihova nespretnost može izmamiti osmeh, ne smemo zaboraviti da su pingvini izuzetno prilagodljive i otporne vrste koje se uspešno bore sa zahtevima svog staništa. Njihova simpatična smotanost dodaje čar njihovom karakteru i čini ih još dražim za posmatranje.

Smešne situacije se ne dešavaju samo u divljini, sigurni smo da vam vaši ljubimci mame osmeh svakodnevno. Jedna mačka iz Australije je tako naletela na guštera u kadi, pogledajte šta se onda desilo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.