MNOGI BACAJU SVE OVE STARE STVARI, A DA NI NE TREPNU: Pojma nemaju koliko su ZAPRAVO KORISNE! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/neat.caroline

od koristi!

MNOGI BACAJU SVE OVE STARE STVARI, A DA NI NE TREPNU: Pojma nemaju koliko su ZAPRAVO KORISNE! (VIDEO)

Staru odeću i predmete koje više ne koristite ne morate bacati, možete ih uvek upotrebiti za nešto drugo!

Objavljeno:

Ipak, malo je teško odbaciti staru odeću i predmete. Čini se glupo baciti stare majice i čarape samo zato što vam više ne stoje ili zato što ih više ne nositi. Strušnjak za čišćenje po imenu Caroline Solomon, u videu koji je podelila na Tik Toku, ojasnila je kako stare stvari nikako ne treba bacati jer ih možete preraditi i koristiti za čišćenje ili organizaciju doma, piše The Sun.

Maslinovo ulje odlično je za naše zdravlje, ali i za čišćenje. Iako nam se može učiniti da je zaista šteta ovo "tekuće zlato" koristiti se za čišćenje, što je dobro znati. I isprobati, barem povremeno.

Čarape bez para

Svi smo se bar jednom susreli sa gomilom neuparenih čarapa koje nam ostanu nakon pranja veša. Caroline savetuje da takve čarape iskoristite kao krpe za prašinu, a zatim je to u videu demonstrirala tako što je zavukla ruku u čarapu i obrisala prašinu iznad okvira slike.

Boce sa raspršivačem

Zatim je objasnila da spremite prazne, iskorišćene boce sa raspršivačem kako bi unutra mogli dodati sredstvo za čišćenje koja ste sami napravili. Sve što trebate da učinite, je da kombinujete vodu sa malo deterdženta za sudove i dobićete izvrsno višenamensko sredstvo za čišćenje.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ako još čuvate kutije u kojima su bili vaši mobilni telefoni kada ste ih kupili, to će vam dobro doći. Naime, Caroline je rekla da se te kutije mogu koristiti kao organizatori u fiokama radnog stola. Na primer, u jednu kutiju možete smestiti spajalice, u drugu račune, u treću kablove i tako dalje.

Stare četkice za zube

Ako ste mislili da baciti stare četkice, bolje nemojte. Možete ih koristiti kao četkice za čišćenje. Da biste ih dezinfikovali pre upotrebe uzmite malo hidrogena, ostavite ga nekoliko minuta i zatim potopite četkicu u vodu - objasnila je Caroline.

Stare majice

Umesto da bacite stare majice, pretvorite ih u krpe za čišćenje. Nema potrebe trošiti novce na maramice ili krpe za brisanje, kada ih već imate kod kuće. Time ćete uštediti novac, ali i očistiti površine u svome domu.

Tegle

Caroline je rekla da možete koristiti i prazne tegle od krastavaca koje imate kod kuće. Jednostavno dobro isperite i uklonite nalepnicu, a zatim upotrebite teglu za suve namirnice kao što su orašasti plodovi ili šećer.

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.